Home > Airbnb, Lucid och Fortinet bland sex aktier som lagts till Nasdaq 100

Airbnb, Lucid och Fortinet bland sex aktier som lagts till Nasdaq 100

  • Nasdaq 100 omfattar de största icke-finansiella företagen på börsen

  • Tillägget av Airbnb (ABNB), Fortinet (FTNT) och Lucid (LCID) till det tekniska riktmärket träder i kraft vid stängning den 17 december

  • Fox Corp, Trip.com och CDW Corp är bland dem som tagits bort som en del av rekonstitutionen

Nasdaq 100-indexet, ett jämförelseindex som listar de största icke-finansiella företagen på NASDAQ-börsen, kommer snart att lägga till sex nya aktier..

Förändringarna är en del av en rekonstituering av indexet, en händelse som sker årligen och tar del av en akties genomsnittliga dagliga volym. I det här fallet bör ett företag vars aktier är noterade under det tekniska riktmärket se en daglig handelsvolym över 200 000.

Airbnb Inc., Lucid Group Inc., Fortinet Inc., Zscaler Inc., Palo Alto Networks Inc. och Datadog Inc. passar under detta och är därför Nasdaq 100:s nya tillskott. Förutom ökad likviditet som följer med flytten, är aktierna inställda på ytterligare investerarintresse med tanke på potentialen att attrahera några av världens största investerare och indexfonder.

Ändringarna träder i kraft vid marknadsstängning den 17 december.

Samtidigt kommer Nasdaq 100 att ta bort sex andra aktier från indexet för att tillgodose de nya. De som ska ge plats är Fox Corp., CDW Corp., Check Point Software Technologies Ltd., Trip.com och Incyte Corp.

Marknadsreaktion

Airbnb-aktien handlades högre efter timmar, och flyttade 0,32% till $180,99 efter fredagens -0,57% stängning. Lucid Group Inc slutade veckan med över 3% upp förra veckan, med elbilstillverkarens aktiekurs stigande till $37,66. Aktier i cybersäkerhetsföretaget Fortinet handlades högre på fredagen, och stängde med mer än 5% upp till $332,63 mitt i potentialen för ytterligare uppgångar.

Historiskt sett glänser inte aktier som lagts till Nasdaq 100 strax efter tillkännagivandet. Efterföljande sessioner har dock sett dem överträffa jämnlika under de dagar som ledde till att de kom till indexet.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto