Home > Aktiehandeln når nya rekord i december

Aktiehandeln når nya rekord i december

En av de oväntade bieffekterna med pandemin har varit den enorma ökningen av antalet traders och investerare. Den amerikanska aktiemarknaden, som är den största i världen, nådde en otrolig milstolpe i december förra året – över en biljon aktier bytte händer i over-the-counter-handeln.

Det är fantastiska nyheterna för industrin, framförallt då mäklarhus tar en avgift för varje order de verkställer. Denna ökade handelsaktivitet har även andra konsekvenser, och de flesta är positiva.

Vad återspeglar aktiemarknaden i ekonomin?

Aktiemarknaden är den plats där företag listar sina aktier för allmänheten. Detta är ett sätt för företag att finansiera sina aktiviteter.

Ett företag utfärdar oftast nya aktier i form av en börsintroduktion. Offentligen köper då aktierna, och därmed en del av företaget. Varje aktie representerar en del av företaget.

Den amerikanska aktiemarknaden är den största i världen. Alla företag i världen siktar på att listas på den amerikanska börsen, för att få tillgång till amerikanskt kapital.

En ökad aktivitet på aktiemarknaden antyder att det finns ett starkt intresse av amerikanska företag eller företag som är listade på den amerikanska börsen. Skillnaden i handelsaktivitet jämfört med föregående månader är så stor att det inte bara kan komma från interna källor, dvs. amerikaner. Den enda förklaringen är att utländska medel går till den amerikanska aktiemarknaden, och för att köpa aktier behöver man den lokala valutan, dollar. Eftersom dollarn på sistone har varit billig har det lockat till sig utländskt kapital.

Denna höga aktivitet på marknaden antyder även att det finns en ny generation av traders och investerare som kommer till marknaden. I och med pandemin har människor spenderat mer tid på nätet och konsumerat produkter på nätet. Aktiemarknaden är en annan del av detta. Den stigande aktiemarknaden har även lett till en förmögenhetseffekt, vilket leder till att folk får ökat förtroende för den ekonomiska tillväxten och framtiden.

Det är en sak att se priserna på aktiemarknaden stiga då inte så många deltar och en helt annan att se marknaden stiga när intresset från marknadsdeltagare är så högt. Detta innebär att marknaderna är effektiva, att företagen har det lättare att få tillgång till finansiering och att tilliten till det finansiella systemet stärks.

Det första steget mot ekonomisk återhämtning är en stark aktiemarknad. Från detta perspektiv leder USA just nu.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.