Home > Aktier stiger högre eftersom nyckeldata tyder på tillväxt i Kina

Aktier stiger högre eftersom nyckeldata tyder på tillväxt i Kina

· Asiatiska aktier har handlats högre efter Kinas datasläpp

· Feds Kashkari noterar att inflationen kan fortsätta innan den minskar

· Meta Platforms bland teknikaktier som sannolikt kommer att se ytterligare vinster

Aktierna var högre på den asiatiska marknaden på måndagen även om oron för Kinas ekonomiska tillväxt hänger kvar.

Data visade att den kinesiska detaljhandeln och industriproduktionen slog förväntningarna, samtidigt som det också skedde en nedgång i bostadspriserna. De positiva utsikterna uppmuntrade handlare under den tidiga sessionen, även om fastighetsoro ökar försäljningstrycket på sektorns aktier.

Japanska Nikkei steg 0,6%, Sydkoreas Kospi steg 1,1% högre och Hongkongs Hang Seng-index hade lagt till 0,3% i skrivande stund. Efter tidiga morgonförluster har Kinas Shanghai Composite Index rivit sig in i den gröna zonen med 0,2%.

Feds Kashkari: högre inflation kommer att fortsätta

Amerikanska terminer visade tecken på positivitet under tidiga affärer på måndagen, med små uppgångar för S&P 500-terminerna, Dow-terminerna och Nasdaq-terminerna.

Konsumenternas känslor för de globala marknaderna är fortfarande bräckliga eftersom oron för högre inflation kvarstår. På söndagen noterade Minneapolis Federal Reserves president Neel Kashkari att marknaden kan fortsätta att se högre inflation "under de närmaste månaderna innan de sannolikt börjar avta.

"Utmaningen är dessa höga priser som familjer betalar, de är verkliga, och människor upplever den smärtan just nu. Och därför tar vi det på största allvar, men jag är optimistisk att det ska vara tillfälligt, även om det orsakar smärta just nu", sa han till CBS News "Face the Nation".

Meta Platforms, Netflix stängde högre, Tesla halkade neråt igen

Amerikanska marknader stängde högre på fredagen då investerare försökte skaka av sig negativa känslor som härrörde från de oväntade konsumentpriserna som släpptes tidigare i veckan.

S&P 500 Index steg med +0,72%, medan Dow Jones Industrials Index ökade med +0,50%, och Nasdaq 100 Index visade +1,04% mitt under en ny uppsida för flera teknikaktier.

Meta Platforms (FB), som steg till följd av intresset för metaverse-utrymmet, stängde på +4%. Netflix (NFLX), Activision Blizzard (ATVI), Intuit (INTU), Alphabet (GOOG) och Adobe (ADBE) stängde också högre och lade till mer än 2% vardera för att öka sektorn.

Tesla (TSLA) avslutade veckan i rött efter att VD Elon Musk sålt aktier. TSLA:s pris stängde mer än -2% ned på fredagen och är fortfarande sårbart efter att Musk på söndagen avslöjade att han fortfarande kan komma att sälja fler av sina aktier.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto