Home > Aktierna stiger efter september månads FOMC-protokoll

Aktierna stiger efter september månads FOMC-protokoll

De amerikanska aktiemarknaderna befinner sig på en berg- och dalbana. Aktiemarknadsindexen går upp och ned med mer aggressiva reaktioner nedåt och sen sakta men säkert gå upp för att återhämta hela rörelsen.

På tisdagen signalerade president Trump att det inte skulle delas ut med ekonomiskt stöd förrän efter valet i november. Aktiemarknaden föll snabbt. DJIA-indexet exempelvis gick ned flera hundra punkter och stängde lågt för dagen.

Efter stängning skedde dock en långsam återhämtning. Sedan accelererade återhämtningen nästa dag. Onsdagen var trots allt dagen för FOMC-protokollet, där man kan se vad Fed diskuterade under september-mötet. Dessutom twittrade president Trump att ekonomiskt stöd ligger på agendan.

Detaljer från FOMC-protokollet i september

Aktiemarknaden i USA agerar som en drogpåverkad patient. Så fort marknaden får reda på att de inte får några mer droger blir det bara värre, och så fort marknaden får reda på att det inte kommer något mer stöd går aktiemarknaden ned.

Detta är dock ett normalt beteende inför ett val. Även föregående val såg oregelbundna marknadsrörelser som förändrades efter varje ny rubrik.

Gårdagens protokoll var inte en besvikelse för marknaderna. På september-mötet prissatte Fed stöd från kongressen i sitt penningpolitiska beslut. Detta stöd har dock inte kommit (ännu), men faktumet att det i protokollet fanns med en ”påminnelse” räckte för att få aktierna att stiga.

När det kommer till genomsnittligt inflationsmål finns det ett par Fed-medlemmar som vill behålla räntorna där de just nu ligger (på den lägre gränsen) fram tills det att inflationen har suttit över 2% ett tag. Marknaden tolkade detta som att Fed tar sitt åtagande på allvar.

Allt sammantaget handlade det mesta om finansiellt stöd och inflation. Som vanligt reagerade marknaden inte så mycket på nyheterna. Trots allt var detta inget nytt jämfört med utlåtandet och presskonferensen för tre veckor sedan. Aktiemarknaden återhämtade även dagens dipp långt innan protokollet släpptes.

Utan andra faktorer som påverkade följde valutamarknaden snart efter. USD följde aktiemarknaden per pip – valutan blev starkare dagen innan protokollet och svagare dagen efter.

Förvänta dig samma marknadsbeteende fram tills efter valet i november. Medan vi väntar på det är det bäst att undvika att tradea för mycket.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto