Home > Aktietips: Höganäs köpvärd, avvakta i Svedbergs, SKF, Getinge, Nobia och HMS

Aktietips: Höganäs köpvärd, avvakta i Svedbergs, SKF, Getinge, Nobia och HMS

Det framgår av måndagens utgåva av tidningen.

Metallpulvertillverkaren Höganäs är ett långsiktigt bra val, enligt Börsveckan som tycker att det finns flera skäl att gilla aktien. Bolaget har en stor andel av intäkterna på tillväxtmarknader, en spännande satsning på 3d-teknik och låga förväntningar på årets vinster.

Svedbergs, som tillverkar badrumsutrustning, kämpar på en krympande marknad och allt fler väljer biligare badrumsmöbler. Risken är att bolaget måste leva många år med nuvarande svaga efterfrågan. Då räcker inte riktigt den fina utdelningen som köpargument, skriver Börsveckan, som trots kursraset inte ser något köpläge i Svedbergs.

Börsveckan anser vidare att marknaden har fel om SKF. Verkstadsjätten vinstvarnade förra veckan vilket inte borde förvåna, sett till de höga vinstprognoserna för 2013.

”Vi tror på fler vinstjusteringar nedåt i prognoserna för 2013 och aktien är inget man bör köpa i dagsläget”, skriver Börsveckan om SKF.

Rekommendation för probiotikabolaget Probi sänks till sälj. Den svaga lönsamhetstrenden i kombination med svagare tillväxt gör det svårt att bygga ett köpcase.

Sjukvårdsprodukttillverkaren Getinges profil av defensiv tillväxt gjorde aktien till en kursvinnare i fjol. Till p/e 15 och en vinstvarning i bagaget tror Börsveckan inte att det upprepas i år.

”Aktien lämnar heller ingen utdelning att tala om och vi tycker helt enkelt inte att Getinge lockar särskilt mycket just nu”, skriver Börsveckan.

Bioteknikbolaget Biogaias aktievärdering hänger som vanligt på att tillväxten kvarstår på en hög nivå. För att infria aktiemarknadens prognoser krävs att Biogaias nya produkter når marknaden relativt snart och att försäljningen blir lika framgångsrik som för de tidigare, skriver Börsveckan och behåller en neutral rekommendation.

Köksjätten Nobia har tyvärr stigit för mycket, menar Börsveckan som väljer att avvakta i aktien. Är man positivt lagd kan man emellertid se ett köpläge på grund av att det finns god potential för Nobia att höja lönsamheten utan draghjälp från marknaden och kommer köksmarknaden igång så blir lönsamhetslyftet ännu större, menar BV.

Nätverkskortstillverkaren HMS har gått hyggligt bra på börsen trots att tillväxten bromsat in. Många tar fasta på att Gustaf Douglas har ökat ägandet i bolaget, men Börsveckan bedömer att det går att komma in i aktien på lägre nivåer och råder därför till att avvakta.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto