Home > Aktietips: Köp Nordea, Autoliv och Concordia

Aktietips: Köp Nordea, Autoliv och Concordia

Autoliv har inte hängt med i årets börsyra, vilket Affärsvärlden tycker är oförtjänt. Ett ökat säkerhetsfokus gynnar fordonsunderleverantören samtidigt som den globala närvaron ger hopp om tillväxt, därtill spår tidningen högre marginaler framöver. Aktien ges rekommendationen köp med riktkursen 480 kronor.

Affärsvärlden tror att vinterns kursuppgång ökar sannolikheten att svenska staten säljer innehavet i Nordea, vilket kommer minska värderingsgapet till
konkurrenterna. Tillväxtprognoserna för 2013 i sig ger inte grund för en köprekommendation, men sannolikheten för att aktien värderas upp när nya investerare hittas gör ändå att Nordea är värd en chans.

Rederiet Concordia Maritimes har klarat krisen bättre än de flesta konkurrenter. Nu spås företaget bli mer beroende av spotmarknaden, vilket givets ökar risken, men även potentialen. Värderingen är låg och enligt Affärsvärlden avspeglar den inte alls den lönsamhetspotential som finns i en mer normaliserad marknad, som dock kan dröja några år. Aktien är således inget för snabba klipp, men däremot köpvärd för långsiktiga investerare.

Polymertillverkaren Hexpols aktie har varit en raket på börsen och är uppe på rekordnivåer. Trots att bolaget är starkt tror inte Affärsvärlden att aktien har så mycket mer att ge fram till sommaren, då det skulle krävas mycket för att höja kursen ytterligare. Det är således dags att ta hem vinsten.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto