Home > Aktietips: Köp SEB och Fenix Outdoor

Aktietips: Köp SEB och Fenix Outdoor

SEB avslutade starkt förra året med ett nytt lägre kostnadsmål, höjd utdelning och god intjäning. Affärsvärlden höjer sin vinstprognos för banken, mot bakgrunden av den starka resultatutvecklingen det senaste året. Med anledning av ovanstående höjer tidningen riktkursen för aktien till 68 kronor, från tidigare 61, och fortsätter att rekommendera köp.

Fenix Outdoor, som ligger bakom Fjällräven, har haft ett enastående facit på börsen, men Affärsvärlden tror att företaget har ännu mer att ge. Tidningen ser att tillväxtpotential finns i USA, Kina och i Östeuropa, marknader som idag utgör en femtedel av omsättningen. Trots att bolagets multiplar kan anses höga för sektorn, ligger dessa i linje med hur Fenix har värderats historiskt. I den negativa vågskålen finns aktiens ”usla” likviditet. Detta avskräcker dock inte tidningen från att rekommendera köp.

Vidare ger Affärsvärlden två sektoranalyser för den nordiska marknaden: skogsbranschen och alternativ el.

Frågan ställs här om Holmen och Stora Enso kommer att lyckas följa SCA och BillerudKorsnäs starka trend, med strukturaffärer och mer fokus på attraktiva segment.

I sektorn för alternativ energi analyseras danska vindkraftbolaget Vestas och norska solenergibolaget Renewable Energy, som båda har backat rejält på börsen. Affärsvärlden anser att den senare aktien är förenad med alltför mycket risk för att den ska vara köpvärd, men för Vestas finns ändå potential i och med bolagets affärsmodell. Dock är även risken i denna aktie påtaglig.

Av: Direkt

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto