Home > Aktietips: Köp Swedish Match, Loomis och Nordnet

Aktietips: Köp Swedish Match, Loomis och Nordnet

Affärsvärlden anser att snusproducenten Swedish Match är inne i något av en tillfällig svacka, och att 2013 blir ett mellanår finns redan inräknat i kursen. Vad som däremot inte är inräknat är tillväxtpotentialen i USA, där rapporter från lanseringen har varit positiva. Därtill håller den svenska marknaden på att stabiliseras.

P/E-talet har fallit till den historiska snittvärderingen och tidningen anser att det är ett bra köptillfälle för långsiktiga investerare. Bolaget kan vara tillbaka på gamla nivåer redan vid 2014.

Affärsvärlden anser att Poolias aktie känns relativt billig i förhållande till bolagets försäljning; nivån motsvarar hälften av bemanningssektorns som helhet. Dock anses riskerna alltför stora då bolaget väntas få det tufft i nuvarande lågkonjunktur, samtidigt som balansräkningen är svag. Rekommendationen är därför att sälja aktien.

Loomis aktie har gått starkt efter de positiva tongångarna på den senaste kapitalmarknadsdagen. Trots den högre värderingen finns fortfarande potential för ytterligare uppgångar, bland annat i bättre marginaler. Affärsvärlden tror även på att värdeskapande förvärv kan ske under året. Rekommendationen till investerare blir att köpa aktien.

Nordnet anses ha gott om utrymme att växa framöver. Då aktiehandel har minskat de senaste åren har Nordnet gått mer mot att vara en traditionell bank, vilket avspeglas i det ökande räntenettot. Kundpotentialen finns framför allt i nya generationers sparare, enligt Affärsvärlden.

Eftersom Nordnet har haft det tufft på börsen under de senaste åren är värderingen låg, och därtill är direktavkastningen god. Aktien är därför värd en chans och rekommendationen blir att köpa.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto