Home > Aktietips: Köp Volvo, Cision och Gunnebo, sälj Arcam

Aktietips: Köp Volvo, Cision och Gunnebo, sälj Arcam

För Volvo anges flera faktorer som bra bränsle för aktien: en förmodat tilltagande lönsamhet, ett nytt samriskbolag i Kina, och flera produktlanseringar under 2013. Men den som köper Volvoaktien i dag bör ställa in siktet på vinsten 2014, skriver Affärsvärlden, som sätter riktkursen mellan 95 och 120 kronor, baserat på ett p/e-tal på 12-15 gånger 2014 års förväntade vinst diskonterat med 15 procent.

Cision fortsätter att värderas mycket försiktigt och kan i bästa fall vara ett återköps- eller uppköpscase, skriver Affärsvärlden. Risker saknas inte, men möjligheterna är större. Exempelvis nämner tidningen den pressade värderingen med ett p/e-tal på 9, något som gör att bolaget framstår som en uppköpskandidat.

Säkerhetskoncernen Gunnebo uppges vara ett ”säkert kort i dåliga tider” och stå inför ett genombrott. Förr eller senare bär den ändrade inriktningen mot tillväxtländer frukt, enligt Affärsvärlden, som noterar att försäljningen inom strategiska områden som exempelvis tunnelbanespärrar ökar i Indien och Kina. Om bolaget når hälften av sitt eftersträvade bolag handlas aktien under p/e 10, vilket får Affärsvärlden att upprepa köprekommendationen och sätta riktkursen till 41 kronor.

Friformstillverkningsföretaget Arcam väntas växa i samma takt som historiskt, 20 procent per år, och nå en omsättning på 200 miljoner kronor 2014 och därmed sitt finansiella mål ett år före utsatt tid. Bolaget är välskött, men kursen har trefaldigats på fyra månader och värderingen därmed tappat kontakt med verkligheten: aktien är ”kraftigt övervärderad sett till alla parametrar”. Affärsvärlden sätter riktkursen 100 kronor och rekommenderar sälj.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto