Home > Alcoa inleder den amerikanska rapportperioden med lägre vinster

Alcoa inleder den amerikanska rapportperioden med lägre vinster

Aluminiumjätten Alcoa inleder efter stängning i New York på torsdag den amerikanska rapportperioden för det fjärde kvartalet.

Alcoa har tappat viss status sedan bolaget i september plockades bort från det prestigefyllda Dow Jones Industrial Index. Marknaden synar dock fortfarande rapporten för att få en bild av efterfrågan på aluminium och därmed indikationer om det generella efterfrågeläget i vissa branscher.

Pressat av fortsatt lågt aluminiumpris räknar analytikerna med att Alcoa ska presentera ett justerat resultat på 0:06 dollar per aktie för det fjärde kvartalet, enligt Bloomberg News estimatsammanställning. Motsvarande period föregående år redovisades också ett resultat på 0:06 dollar per aktie.

Försäljningen väntas sjunka till drygt 5,3 miljarder dollar, mot 5,9 miljarder dollar samma kvartal i fjol.

Samtidigt som priserna varit fortsatt låga har efterfrågan för aluminium stigit. Framförallt inom fordon- och flygindustrin. I rapporten vill marknaden bland annat få svar på om tecken på en starkare ekonomi i USA har satt avtryck i efterfrågan på metallen.

Vad gäller aktien handlas den i en stigande trend på medellång sikt, där vidare uppgång indikeras. Ett överköpt tillstånd vid årsskiftet har börjat korrigeras och rekyler anses vara tillfälliga inom den stigande trenden.

Alcoa
Alcoa

Av: Direkt/Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto