Home > Alcoa väntas visa en svag vinst

Alcoa väntas visa en svag vinst

Alcoa är i sedvanlig ordning först ut av de större bolagen i det amerikanska kvartalsrapportflödet, när aluminiumjätten på tisdag kväll lämnar siffror för det tredje kvartalet.

Alcoas rapport har tappat status sedan bolaget förra månaden plockades bort från Dow Jones Industrial Index. Dock ses den fortfarande som en viktig konjunkturmätare.

Alcoa väntas visa en svag vinst samt något lägre intäkter, pressat av det låga priset på aluminium.

Marknaden räknar med att Alcoa ska presentera ett justerat resultat på 0:06 dollar per aktie för det tredje kvartalet, enligt Bloomberg News estimatsammanställning. Motsvarande period föregående år blev resultatet 0:03 dollar per aktie.

Försäljningen väntas uppgå till knappt 5,7 miljarder dollar, mot drygt 5,8 miljarder dollar samma kvartal i fjol.

På London Metal Exchange har priset på aluminium, liksom övriga basmetaller, utvecklas svagt under året och sjunkit med cirka 10 procent sedan årsskiftet.

RBC Capital Markets skriver bland annat i sin analys inför Alcoa-rapporten att det lägre aluminiumpriset kompenseras av mer gynnsamma valutakurser.

I förra veckan sänkte Deutsche Bank sin rekommendation för Alcoa till sälj, från tidigare neutral och justerade samtidigt ned riktkursen till 5:50 dollar. Nedjusteringen hänvisades till försämrade utsikter för bolagets primära aluminium-verksamet.

Alcoas aktie har tappat 8,3 procent hittills i år till 7:96 dollar. Samtidigt har de stora börsindexen Dow Jones, S&P-500 och Nasdaq klättrat mellan 15 och 26 procent.

Under 2013 spår Alcoa att den globala efterfrågan på aluminium kommer att öka med 7 procent. Hur Alcoa ställer sig till den prognosen på tisdagen är något som marknaden kommer att hålla utkik efter.

Alcoa
Alcoa

Av: Direkt/Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto