Home > Alfa Laval i bearmarket rally?

Alfa Laval i bearmarket rally?

Alfa Laval har i år, beräknat på kursen i skrivande stund 115,3 kr, gått ner med 19% vilket är ungefär samma utveckling som för OMXS30.

Den långa trenden för Alfa Laval, definierat som lutningen på vår 200 dagars medeltalskurva, är nedåtriktad.

Den korta trenden för aktien, definierat som lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är däremot mer oregelbunden till uppåtriktad. Vi har också andra styrketecken för aktien som att vi brutit igenom en nedåtgående trendlinje och att vi har positiva divergenser i våra MacD och Stochastic indikatorer. Det ser nu ut som vi ska upp och testa det viktiga motståndet vid ca 126 kr.

Det skulle i så fall bli ett mycket intressant test. Vi har nämligen tidigare fått en långsiktig säljsignal i början av augusti när vi gick under en svagt uppåtgående stödlinje som sammanbinder de bottnar vi hade vintern 2010 till sommaren 2011. Den säljsignalen indikerar att vi på lite länge sikt ska ner till ca 90-95 kr nivån. För tillfället däremot ser det alltså ut som om vi har goda möjligheter att först komma upp till motståndsområdet vid ca 126 kr, och kanske även till ca 130 kr.

Under oss har vi ett litet stödområde vid ca 111 kr, men framför allt vid ca 102 kr. Går aktien under 102 kr kan vi lätt gå ner till 90-95 kr.

Slutsats: Det ser ut som ett bra blankningsläge om aktien kommer upp i ca 126 kr. Stop loss 132 kr. Sikta på 102 till 90 kr.

Är man lite mer kortsiktig och vill köpa på de styrketecken vi nu fått så sikta först och främst på 126 kr. Ta då gärna relativt små positioner. Den långa trenden är ju nedåtriktad. Stop loss 110 kr.

Alfa Laval (Dagsdiagram)
Alfa Laval (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto