Home > Alfa Laval – Köp på rekyl

Alfa Laval – Köp på rekyl

Industrivarutillverkaren Alfa Laval (ALFA) backade liksom många andra bolag inom verkstadssektorn under början av året, men i vår föregående analys ansåg vi att aktien var en het köpkandidat i ett gynnsamt tekniskt läge.

Aktien nådde målkursen 136 kr under förra veckan och därefter steg kursen vidare till 140 kr för att sedan korrigera ned. I samband med rekylen ser vi fortsatt potential i aktien.

1/3 skrev vi: På uppsidan tittar vi på 129,80 som första nivå som bör passeras för fortsatt styrka och nästa motstånd på ~136 kan vara ett bra ställe att gå ur en del av positionen och säkra vinst.

Oavsett om ni tog position eller inte i samband med föregående analys finns nu en god möjlighet att att gå lång i samband med dagens notering.

På lång sikt (från ett till flera år) handlas aktien ovanför MA-200 som är stigande och får anses vara en mer långsiktig referenspunkt vilket ger oss att den långa trenden är stigande. Aktien har följt skolboken och använt MA-200 som stöd vid ett flertal tillfällen för att fortsatta trenda uppåt. (Se bild ovan)

På medellång sikt (från några veckor till månader) har sekundärtrenden pekat ned de senaste veckorna, men vi befinner oss nu i ett intressant läge där MA-20 korsar MA-50. Detta skulle stärka sentimentet i den medellånga analysen och stärka tron om att köparna har återtagit kontrollen.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) befinner sig kursen vid 136 kr som tidigare agerat motstånd och målkurs. Denna nivå har omvandlats till stöd och nedgången de tre senaste dagarna ger oss en möjlighet att ”köpa på rekyl”.

Slutsats: Den nuvarande noteringen på 136 kr är väldigt intressant och spännande. En uppstuds från 136-nivån effektuerar en tydlig köpsignal och vi sätter målkursen till 147,7 som är årshögsta. En etablering under 136 omkullkastar självklart detta scenario och leder till att vi ligger likvida eller spekulerar kortsiktigt i fortsatt nedgång.

Stöd och motståndsnivåer:
Motstånd: 139,00 /139 / 143 / 147,7
Stöd: 136 / 126,40, 121,60, 119 (MA 200)

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.