Home > Alla ögon på den amerikanska aktiemarknaden denna vecka

Alla ögon på den amerikanska aktiemarknaden denna vecka

Under den vecka vi har framför oss kommer det inte att släppas många ekonomiska rapporter. Europa är på semester trots den pågående pandemin, och prisförändringar på FX-marknaden kommer antagligen domineras av den amerikanska aktiemarknaden.

Faktum är att hela sommaren har sett ut på samma sätt. Dollarns indirekt korrelation med den amerikanska aktiemarknaden har ansvarat för stora delar av prisförändringarna på de viktigaste FX-valutaparen – EURUSD, AUDUSD, GBPUSD, USDCAD och USDJPY.

Viss ekonomisk data kan leda till ökad volatilitet, men fokus ligger på EURUSD och amerikanska aktier. Kommer de tar sig till nya höjder?

Mindre viktig ekonomisk data

Utöver nya arbetslöshetsanmälningar på torsdag finns det inte mycket ekonomisk data värd att nämna från USA denna vecka. Till följd av det kommer aktiemarknaden antagligen stå för den riktning som USD rör sig i, vilket är en vanlig relation under sommarhandeln.

Protokoll från Australiens centralbanks penningpolitiska möte släpps på tisdag. Den australiska dollarn är en av de valutor som har följt aktiemarknaden under pandemin, och denna korrelation lär fortsätta. Endast en extern chock, som något nytt från RBA, kan förändra denna relation, och protokollen från mötet har denna potential.

En dag senare kommer OPEC-JMMC-mötet generera volatilitet på oljemarknaden. Till följd av det kommer CAD-paren antagligen gagnas av relaterad volatilitet, då dess dollar korrelerar med oljepriset.

Och detta är i princip all viktig ekonomisk data för veckan. Endast fredagens PMI:er i Euro-området kommer följas noga av investerare som vill veta hur det går med den ekonomiska återhämtningen.

Dollarn ligger lågt, och aktiemarknaden ligger högt. Både S&P500 och Dow Jones ligger i närheten av rekordhöga noteringar. Den frenetiska jakten på aktievinster ansvarar för den risk-on-reaktion som vi sett på FX-marknaden då EURUSD, AUDUSD och GBPUSD ligger högt.

Med tanke på att detta är en sommarmånad förväntas korrelationen fortsätta. Detta gäller framförallt med tanke på att det inte finns så mycket viktig ekonomisk data som kan förändra situationen.

Om Dow Jones går mot rekordhöga noteringar denna vecka bör man hålla ett öga på EURUSD, då även detta valutapar kan nå rekordhöga noteringar. Och USD kan fortsätta säljas om aktierna fortsätter öka i värde.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.