Home > Allas ögon på USD – Fed:s Powell i fokus

Allas ögon på USD – Fed:s Powell i fokus

Föregående handelsvecka slutade precis som den startade. Trots FOMC-utlåtandet och den efterföljande presskonferensen rörde sig inte USD särskilt mycket. Faktum är att det huvudsakliga valutaparet – EURUSD, avslutade veckan på samma position som den inledde veckan, på 1,1850.

Marknadsdeltagare verkar undvika risker inför det amerikanska presidentvalet om mindre än sex veckor. Veckan är dock fullpackad med viktiga ekonomiska händelser, och Fed:s ordförande Powell kommer leverera ett tal under fyra handelsdagar i rad.

Huvudsakliga händelser denna vecka

Powells tal på måndag är den viktigaste händelsen denna vecka. Han kommer prata om regleringar i Community Reinvestment Act-lagen. Som alltid lyssnar marknaderna när Fed talar.

På tisdagen talar samma Powell om CARES-lagen inför House Financial Services Committee. Tidigare samma dag talar ordförande för den brittiska centralbanken, Bailey, vid ett webbseminarium på handelskammaren. Förra veckan antydde Bank of England att de tittar på negativa räntor, vilket skapade volatilitet för GBP-paren. Det bör därmed inte vara en överraskning om samma sak händer denna vecka.

De som köper och säljer nya zeeländska dollar är extra vaksamma denna vecka då centralbanken kommer leverera sin penningpolitik. På samma dag kommer även PMI:er för Europa och ännu ett tal från Fed:s Powell, vilket antagligen leder till en volatil aktie- och valutamarknad.

Torsdagen inleds med att den schweiziska centralbanken levererar sitt penningpolitiska utlåtande. CHF har varit en av de valutor som har stigit mycket på sistone, trots att SNB håller räntorna i negativa territorier. Fed:s Powell talar inför senatens bankkommitté denna gång, och USD-handlare kommer hålla ett öga på vad finansminister Mnuchin har att säga under samma session.

Fredagen innehåller inga viktiga händelser, utöver rapporten över hållbara varor i USA. Med tanke på hur fullpackad veckan är med tal från den amerikanska centralbanken och andra centralbankers penningpolitiska utlåtanden kommer troligtvis volatiliteten på valutamarknaden överstiga de prisförändringar som har registrerats för den kommande veckan.

USD har konsoliderat ett tag nu mot G10-valutor, utan tydlig riktning under hela sommaren. Är detta veckan som får dollarn att bryta trenden?

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.