Home > Allas ögon på Vita Huset

Allas ögon på Vita Huset

Denna vecka utmärks av hur det går för USA:s president och förhandlingarna kring en ny runda stödpaket. Efter att NFP förra fredagen visade att arbetslöshetsgraden i USA har hamnat på under 8% skiftar det ekonomiska fokuset till kampen om Vita Huset.

Långsam start på handelsveckan

Veckan startade långsamt då marknaden noggrant övervakade nyheter om presidentens hälsa. Hittills har aktiemarknaden hållit relativt väl, och nyheterna att presidenten och hans fru har blivit smittade av COVID-19 skapade inte den riskaversiva reaktion som många hade förväntat sig. Är detta en mogen marknad eller en som inte vet hur man ska tolka dessa nyheter?

Senare under den nordamerikanska sessionen kommer vi få se ISM Non-Manufacturing PMI. Förväntningarna är att tjänstesektorn i USA har expanderat ytterligare, och att rapporten kommer hamna på 56,3. Normalt sett bevakas ISM Non-Manufacturing noga då den släpps innan NFP-rapporten. Investerare väntar på rapporten och tittar på sysselsättningskomponenten för att skapa sig en bild av vad NFP kommer visa. Denna gång kommer dock denna rapport en handelsdag efter NFP, så det är möjligt att det inte förändrar så mycket.

Australiens centralbank (RBA) sätter sin ränta denna vecka, som de alltid gör den första tisdagen för månaden (förutom i januari). AUD fortsätter att vara en av de valutor som presterar bäst på FX-marknaden tack vare höga råvarupriser och en stadig ekonomisk återhämtning i Kina. Angående tisdagens beslut så kommer RBA antagligen inte förändra något i sin penningpolitik.

Faktum är att alla ekonomiska händelser denna vecka är sekundära, trots Lagardes tal och även den kanadensiska jobbdatan på fredag. Det amerikanska presidentvalet sker om mindre än en månad och kommer dominera rubrikerna, mycket på grund av den osäkerhet som råder.

Kommer Trump lyckas genomföra en valkampanj? Har Biden redan vunnit? Kan valet skjutas upp om en kandidat blir sjuk? Detta är frågor som marknadsdeltagare nu ställer sig, och ju snarare de kan få ett svar desto bättre.

Fram till dess tas inte många risker, och handelspositionerna hålls så låga som möjligt. Förvänta dig en långsam handelsvecka och lång konsolidering på de flesta marknaderna.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto