Home > Alliance Oil behöver bränsle!

Alliance Oil behöver bränsle!

Alliance Oil har haft en anmärkningsvärt svag utveckling på en annars stark börs. Nu skulle aktien behöva något som ger bränsle för en uppgång, annars riskerar aktien bryta nedåt.

Alliance Oil Company har i år haft en negativ börsutveckling trots att aktien enligt många analytiker är undervärderad. Aktien har gått ner med 7% trots att OMXS30 istället gått upp med 9%.

Både den långa trenden och den korta trenden är nedåtriktad för Alliance Oil Company. Detta i kontrast till många andra aktier som haft en väldigt stark utveckling de senaste två månaderna. Det är helt enkelt en anmärkningsvärt svag aktie i en annars stark aktiemarknad.

Frågan är också hur aktien kommer bete sig om aktiemarknaden i sin helhet skulle toppa av? Har inte aktien orkat gå upp när börsen har varit stark, hur ska den då kunna stå emot om börsen viker?

För att Alliance ska visa lite styrketecken skuue den behöva gå över motståndet vid ca 84 kr, men det är framförallt om aktien går över 93 kr som vi några starka köpsignaler.

Just nu ser det dock mer ut som om aktien istället riskerar att gå under stödet vid 77 kr. Då förstärks den negativa diagrambilden och då är risken uppenbar att aktien ska ner och testa det viktiga stödet vid 70 kr.

Skulle sedan Alliance etablera sig under 70 kr stödet så är nästa starka stödnivå först vid 40 kr nivån.

Ett strategiförslag är därför att vara försiktig med köp av Alliance aktien tills aktien stänger över 93. Stop loss 89 kr.

Vi bedömmer emellertid att man istället ska vara mer beredd på att blanka aktien, i försiktiga mängder, om den stänger under 77 kr. Sikta på 70 kr. Stop loss 81 kr. Stänger aktien under 70 kr gör en ny blankning med något större positioner. Stop loss då om aktien stänger över 75 kr.

Alliance Oil (Dagsdiagram)
Alliance Oil (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.