Home > Alliance Oil blanka på uppgång

Alliance Oil blanka på uppgång

Alliance Oil har fått säljsignaler och ligger i nedåtgående trender. Nu är aktien översåld och ligger vid stödnivåer. Vi manar trots det till försiktighet med aktien.

I vår analys av Alliance den 15 februari skrev vi att det såg ut som att risken var stor för att aktien skulle bryta nedåt och få dessa säljsignaler. Säljsignalerna indikerar att Alliance Oil ska kunna leta sig ner till det starka stödområde nere vid 36-40 kr-nivån. Dessförinnan har dock Alliance Oil också ett stödområde kring 56-59 kr som aktien kan stanna upp vid. Se månadsdiagrammet.

Alliance Oil (Månadsdiagram)
Alliance Oil (Månadsdiagram)

Både den långa trenden och den korta trenden för Alliance är nedåtriktade.

Stochastic-indikatorn visar å andra sidan att aktien är i ett översålt läge. Detta är emellertid ingen köpsignal i sig själv då en aktie kan fortsätta att vara översåld en längre tid om den kommit in i en stark trend.

Har man blankat aktien på de säljsignaler som givits kan det däremot vara bra att vara beredd på att Alliance Oil skulle kunna göra en relativt stark uppåtrekyl från denna nivå. Alliance skulle då till exempel kunna testa motståndet vid ca 70 kr.

Även om Alliance Oil ligger vid en stödnivå och är översålt vill vi inte rekommendera att man köper aktien. Särskilt om man bara går efter teknisk analys. Risken är helt enkelt för stor då aktien ligger i starka nedgående trender. Dessutom ser aktiemarknaden generellt sett ytterst osäker ut, vilket också gör att vi vill rekommendera försiktighet med aktieinvesteringar.

Har man däremot genom en fundamentalanalys kommit fram till att aktien är avsevärt undervärderat och om man dessutom har lång placeringshorisont är det en annan sak. I månadsdiagrammet kan man då också finna tröst i att aktien befinner sig nära en stödnivå i en stor 10-årig triangelformation. Men annars skulle vi rekommendera mindre riskabla investeringar än Alliance Oil.

Vår rekommendation är därför att använda uppåtrekyler till att blanka Alliance Oil. Skulle till exempel aktien komma upp i närheten av motståndet vid ca 70 kr får man en bra risk-reward relation på en blankning. Sikta på en nedgång till 56-59 kr i första hand, och 36-40 kr i andra hand. Stop loss om aktien stänger över 78 kr.

Alliance Oil (Dagsdiagram)
Alliance Oil (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto