Home > Alliance Oil har fått analytikerna att sänka förväntningarna

Alliance Oil har fått analytikerna att sänka förväntningarna

Det visar en dagsfärsk konsensusuppdatering från SME Direkt med elva bidragande analytiker.

För innevarande helår har ebitda-resultatet sänkts med 9 procent till att nu hamna på 670 miljoner dollar, från tidigare 735 miljoner. Intäkterna har i sin tur skruvats ned runt 2 procent, medan resultat före skatt minskat med hela 21 procent.

För 2013 har förväntningarna på ebitda-resultatet trimmats ned likaså med 9 procent medan resultat före skatt sänkts med 13 procent och intäkterna för helåret med knappt 2 procent.

Under 2014 är mönstret likt det för 2013, då ebitda-förväntningarna minskat med 9 procent och resultat före skatt med 13 procent. Intäkterna har skruvats ned med runt 2 procent, enligt SME Direkt.

Alliance Oils rapport för det andra kvartalet blev en rejäl besvikelse vad gäller ebitda-resultatet då det var 22 procent sämre än SME Direkts konsensussammanställning.

Det rysk-svenska oljebolaget har haft en motig utveckling på Stockholmsbörsen under augustis andra hälft med tio handelsdagar på raken med fallande kurs.

Strax före lunchtid under onsdagen var dock depåbeviset upp 1 procent till 54:55 kronor. Hittills i år är den dock ned 36 procent.

Den genomsnittliga riktkursen i SME Direkts uppdaterade sammanställning är knappt 69 kronor, där bedömningarna sträcker sig från drygt 49 till 90 kronor. Före halvårsrapporten var emellertid den genomsnittliga riktkursen 76 kronor.

Av de elva bidragande analytikerna har 5 köp, 2 behåll och 4 sälj, enligt SME Direkt.

Alliance Oils niomånadersrapport väntas den 21 november.

Alliance Oil
Alliance Oil

Av: Direkt / Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto