Home > Alliance Oil – Köpsignal!

Alliance Oil – Köpsignal!

Alliance Oil har fått köpsignaler. Aktien har nu fri väg upp till 98 kr, men har även goda möjligheter att senare nå 115-125 kr.

Alliance Oil Company fick igår en köpsignal när aktien stängde över motståndet vid 91 kr. Som vi skrev i vår analys av Alliance den 29 september siktar vi nu på minst en uppgång till motståndet vid 98 kr. I vår analys skrev vi också att det fanns fundamentala analyser med hög riktkurser på aktien. Exempelvis skrev Dagens Industris månadsmagasin Dimension den 15:e september att ”kursen ska upp 100 procent”. Bank of America Merrill Lynch har också en relativt hög riktkurs på 130 kronor, i och för sig en sänkning från 160, men ändå klart över kursen i skrivande stund på 91,70 kr.

Aktien som sedan augusti legat i ett tradingintervall mellan 70 kr och 91 kr har under denna tid fått positiva divergenser i vår MacD inidikator vilket stärker värdet av köpsignalen.

Skulle aktien även orka stänga över motståndet vid 98 kr  ser det ut som om aktien ska kunna gå till 115 kr eller till 125 kr. Viss försiktighet tillrådes dock. För även om den korta trenden nu är uppåtriktad så är den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltals kurvan, fortfarande nedåtriktad. När aktien gick över 91 kr så gjorde den det inte heller med någon särskilt större ökning av handelsvolymen. Ta därför relativt små positioner i aktien och var disciplinerad med stop losserna.

Har man tidigare blankat Alliance Oil rekommenderar vi nu att man köper tillbaka aktien. Risken finns nämligen att aktien kan gå upp betydligt.

Nettoköper man aktien på den här köpsignalen så sikta på 98 kr, om man agerar kortsiktigt, annars sikta på 125 kr. Stop loss om aktien stänger under 85 kr. Flytta gärna med stop lossen allteftersom kursen går uppåt.

Alliance Oil (Dagsdiagram)
Alliance Oil (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.