Home > Alliance Oil – Många trading möjligheter

Alliance Oil – Många trading möjligheter

Oljebolaget Alliance Oil Company har  i år gått ner med 28% beräknat på kursen i skrivande stund 76,85 kr. Företaget är optimistisk om sin kommande utveckling men marknaden är skeptiskt inställd. Dagens Industris månadsmagasin Dimension skrev den 15:e september om Alliance Oil att ”kursen ska upp 100 procent”. Man menade att om oljepriset stannar mellan 80 och 100 dollar och om bolaget ökar sin oljeproduktion som utlovat så framstår aktien som ett fynd. Vi får väl se hur de går med det, men det låter ju spännande.

Den långa trenden för Alliance Oil är dock ännu nedåtriktad. När aktien gick under den viktiga stödnivån på 98 kr i början av augusti fick vi en säljsignal från en stor huvudskuldraformation. Potentialen på den signalen var ned till ca 70 kr. Vi gick sedan också snabbt ner till 70 kr och har dessutom studsat upp från den nivån ett flertal gånger. Ska nedgången vara klar nu? Kanske det. Men det är viktigt att bevaka stödet vid 70 kr.

Den korta trenden är mer oregelbunden och vi ligger nu i ett konsolideringsintervall mellan 70 kr och 91 kr. Vi har positiva divergenser i våra MacD och Stochastic indikatorer, som för så många andra aktier, vilket tyder på styrka. Vi får köpsignaler om vi bryter över 91 kr, särskilt om vi gör det med en ökad handelsvolym. Vi kan då sikta på uppgångar till motståndsnivåerna kring 98 kr eller ca 115 kr. Ska aktien upp till nivåerna över 150 kr som månadsmagasinet Dimension indikerar så måste vi först tampas med ett mycket starkt motståndsområde kring 125 kr.

Slutsats: Vi rekommenderar en stop loss på eventuellt blankade positioner om vi går över motståndet vid 91 kr. Skulle vi gå över det motståndet utan någon större ökning i handelsvolymen kan man försöka blanka igen strax under motståndet vid 98 kr. Stop loss då på 101 kr. Bryter vi över 91 kr med en relativt stor handelsvolym kan nettoköp av aktien övervägas. Stop loss då på 87 kr. Fast det är egentligen först om vi går över motståndet vid 98 kr som vi får en köpsignal med ok risk-reward förhållande.

Faller vi under stödet vid 70 kr förslår vi nya blankningar. Potentialen på nedåt sidan ser då ut att vara minst ner till ca 60 kr. Stop loss 73 kr.

Ett annat sätt att agera är att använda sig av det ganska stora konsolideringsintervallet 70 kr till 91 kr. Således nettoköpa (eller gå ur blankade positioner) nära stödnivån 70 kr, med en stop loss på 69 kr. Sedan kan man sälja (eller blanka) nära motståndet vid 91 kr. Stop loss 92 kr.

Alliance Oil (Dagsdiagram)
Alliance Oil (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.