Home > Allt fler länder står bakom förlängning till mars 2018 inför torsdagens Opec-möte.

Allt fler länder står bakom förlängning till mars 2018 inför torsdagens Opec-möte.

Opecländerna och ett antal andra oljeproducerande länder är på väg att nå enighet om att förlänga de nuvarande produktionsneddragningarna i ytterligare nio månader. Det skriver Bloomberg News.

De flesta inblandade länder stöder nu det saudisk-ryska förslaget om en förlängning till och med mars 2018. Ministrarna, som nu samlas i Wien inför sitt möte på torsdagen, har fortfarande planer på att också diskutera andra möjliga tidshorisonter, som ett kortare avtal sex månader framåt eller ett som inkluderar hela 2018. Men konsensus framstår allt tydligare kring förslaget om mars 2018.

”För tillfället tror jag vi har en överenskommelse för nio månader”, sade Algeriets energiminister Noureddine Boutarfa till journalister i Wien på tisdagen, innan han tillade: ”Men i morgon kanske vi har ett annat förslag”.

Fjolårets överenskommelse mellan Opec och elva övriga länder omfattade produktionsneddragningar på upp till 1,8 miljoner fat per dag.

Brent oljan noteras vid kl 09:30 på onsdagen vid 54.36 dollar, en uppgång på drygt 5 procent sedan en vecka på hopp om förlängning inför torsdagens Opec-möte.

Allt fler länder står bakom förlängning till mars 2018 inför torsdagens Opec-möte.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto