Home > Allvarlig oro över Greklands statsskuld under eurogruppens möte på fredagen.

Allvarlig oro över Greklands statsskuld under eurogruppens möte på fredagen.

Det finns en allvarlig oro för uthålligheten för Greklands statsskuld. Därför är det viktigt för Grekland och andra att hitta en lösning på både kort och lång sikt.

Det sade ECB-rådsledamoten Benoit Coueré vid en presskonferens efter eurogruppens möte på fredagen. Lösningen måste också ge rätt incitament för Grekland att fortsätta reformprogrammet.

En lösning skulle också tillåta IMF att åter delta i räddningsprogrammet, vilket är något som ECB tycker är mycket önskvärt, sade Benoit Coeuré.

Eurogruppens ordförande Jeroen Dijsselbloem sade att eurogruppen på fredagen inte diskuterade möjliga åtgärder för att lätta på Greklands skuldbörda.

Han sade också att Grekland har förlorat tid och att det nu är viktigt att få till en omstart efter sommaren.

Ekonomikommissionär Pierre Moscovici sade att av de 15 milstolparna (villkoren) för nästa delutbetalning av nödlån har Grekland helt uppfyllt två.

Greklands finansminister Euklidis Tsakalotos lovade att intensifiera arbetet och klara av alla 15 före månadens slut.Bland det 15 villkoren finns privatiseringar, reform av energisektorn och en självständig myndighet för skatteinhämtning.

Benoit Coueré sade att det är mycket viktigt att genomföra reformerna och gå vidare i reformprogrammet till den andra granskningen för att bevara förtroendet för Greklands ekonomi.

ECB tycker också det är viktigt hur styrelseledamöterna i de fyra systemviktiga bankerna tillsätts. En lösning för nödlidande krediter är också nödvändig, sade ECB-rådsledamoten.

Grekland (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto