Home > Alphabet-aktien stiger, Amazon rapporterar idag – marknadsuppdatering

Alphabet-aktien stiger, Amazon rapporterar idag – marknadsuppdatering

  • Googles moderbolag Alphabet Inc.:s aktier har stigit med 10% i premarket efter kvartalsresultatet

  • USA:s terminer upp, europeiska aktier steg på onsdagen när investerare tittar på ekonomisk data och ytterligare vinster från bland annat Amazon, ICE och Activision

  • Oljan halkar, guld stadigt och Bitcoin platt

Amerikanska aktier höll fast vid mindre uppgångar på tisdagen för att notera en andra dag i rad i grönt. S&P 500 stängde 0,7% högre, medan både Nasdaq Composite och Dow Jones Industrial Average slutade 0,8% upp.

Amerikanska terminer var högre på onsdagsmorgonen, med marknader rustade för ekonomiska uppgifter om privata löner. Tidigare under dagen visade data från Europa att inflationen i euroområdet steg med 5% i december för att se konsumentpriserna med 5,1% under det senaste året.

I Europa var aktierna högre på onsdagsmorgonen, med paneuropeiska Stoxx 600 upp 0,6% och Storbritanniens FTSE 100 ökade med 0,8%. Tysklands DAX och Frankrikes CAC 40 steg också med 0,4% då uppgångar över hela kontinenten speglade tisdagens uppgångar på Wall Street.

I Asien steg japanska Nikkei med 1,7% eftersom marknaderna i bland annat Kina, Sydkorea och Hongkong förblev stängda för Lunar Year-helgerna.

Alphabet inkomster

På tisdagen steg aktierna i Googles moderbolag Alphabet med mer än 10% efter att företagets vinst överträffade förväntningarna, och steg till toppar på $3 043 i förmarknadshandeln på onsdagen.

Teknikkonglomeratets kvartalsintäkter ökade med 32% till $75,33 miljarder, jämfört med uppskattningsvis $71,17 miljarder år över år. Vinsten per aktie slog också uppskattningarna och hamnade på $30,69 jämfört med $27,34 förväntat.

Alphabets intäkter för hela räkenskapsåret 2021 var 257 miljarder dollar, en imponerande ökning av intäkterna med 41% sen under 2020.

Alphabet tillkännagav också en aktiesplit på 20-för-1, med uppdelningen för bolagets tre aktieemissioner (klass A, klass B och klass C).

Resultatsäsongen fortsätter, med stora vinster i Europa och USA den här veckan. Amazon, InterContinetalExchange Group och Activision Blizzard Inc. lyfter fram USA:s resultat på onsdag.

Österrikes Ocado, danska Novo Nordisk och svenska Hexagon rapporterade bättre än väntat resultat för att se den europeiska vinstsäsongen få de positiva utsikterna som skildras på Wall Street.

Marknadsuppdatering

På andra håll har oljepriset fått en smäll för att sväva runt 88,13 dollar per fat och statsräntorna faller med den 10-åriga amerikanska statsobligationsräntan sjunkande till 1,779%.

Guld hålls över 1 804 dollar per ounce när dollarindexet kämpar mot en korg av sina jämlikar.

Bitcoin är oförändrat runt $38 680, med veckouppgångar på 4,6%.

Taggar: