Home > Analys: Positivt nyhetsflöde skapar en potentiellt högre lägsta kurs i Lundin Mining

Analys: Positivt nyhetsflöde skapar en potentiellt högre lägsta kurs i Lundin Mining

Lundin Mining köpte under torsdagen nickel – och kopparprojektet Eagle Mine i Michigan. Aktien steg på beskedet under tilltagande omsättning och har bildat en potentiellt högre lägsta kurs i jämförelse med april botten. Omsättningen har stigit markant under de senaste dagarnas uppgång vilket skapar en positiv dynamik som kan ta aktien upp mot motståndet runt 32 kr. 

Lundin Mining är ett multinationellt mineral bolag med verksamhet i Sverige, Irland, Spanien, Portugal, Demokratiska republiken Kongo, och Ryssland. Lundin Mining har sitt huvudkontor i Toronto, Ontario och handlas på Toronto Stock Exchange som en del av S & P / TSX 60 index. Bolaget bedriver även på den svenska Nordiska Börsen med en total börsvärde på cirka 1,7 miljarder SEK i juli 14 maj 2009. Bolaget utvecklar för närvarande Tenke Fungurume koppar och kobolt insättning i Demokratiska republiken Kongo i vilket det äger 24,75 procent av aktierna (som Tenke Mining Corp).
Lundin Mining grundades 1994.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Det kortare glidande medelvärdet i form av 40 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Närmaste motstånd finns vid 29.50 kr följt av 32 kr. Stöd finns vid 25.20 samt 23.55 kr.

Lundin Mining handlas sedan oktober 2011 i ett bredare handelsintervall mellan 21 och 37 kr. Aktien har nyligen brutit den korta nedtrenden från toppen vid 35 kr vilket ger en första indikation på ett möjligt trendskifte. Aktien visade en lågpunkt vid 23.55 kr under extremt hög omsättning, en så kallad panikutförsäljning,  vilket ofta resulterar i en trendvändning. Aktiens uppgång de senaste dagarna, en bra bit ovanför den tidigare botten är sannolikt bildandet av en högre botten, vilket på sikt kan indikera ett större trendskifte i aktien.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol LUMI

De referenspunkter vi navigerar efter framöver är ett brott av motståndet vid 29.50 kr för att bekräfta den positiva dynamiken, alternativt en forcering av botten som bildades i samband med positivt nyhetsflöde vid 25.20 kr. En forcering av endera nivån kommer vara avgörande för den närmaste tidens kursutveckling.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto