Home > Amazon fortsätter att klättra – vad är det som driver priset?

Amazon fortsätter att klättra – vad är det som driver priset?

Amazon stängde dagen +4,09% på aktiemarknaden. Investerare fortsätter att investera i aktiemarknaden och IT-företag är favoriterna.

Sedan pandemin startade har Amazon varit ett av de företag som det gått bäst för. De anställde flera tusen nya anställda och planerar att fortsätta nyanställa. Deras nätbutik har överträffat de vildaste förväntningarna då folk har suttit fast i sina hem och därmed har mer tid (och pengar) att spendera på varor och tjänster på nätet.

Utmaningar och möjligheter

Amazon pressar alltid saker till det extrema. De var ett av de första företagen att expandera till molntjänster och nu är deras AWS en av deras tillväxtmotorer. De fortsätter att expandera i USA och internationellt. De är ett av de första företagen som har beställt flera hundra eltruckar som ska användas i deras amerikanska verksamhet. Och så vidare.

Investerare tenderar att belöna resultat genom att köpa företagets aktier. När det kommer till Amazon sitter aktiepriset på rekordhöga nivåer och rör sig starkt över 3 000 dollar-nivån.

Sedan starten har Bezos haft ett starkt fokus på kunderna. Detta har fortsatt vara en viktig del av Amazons kultur än idag. Nyligen visade det sig att Amazon sätter påtryckningar på tredjeparter att leverera snabbare. Detta kan leda till att småföretag trycks undan då de inte klarar av att anpassa sig till Amazons standards.

Och Amazon har höga standards. Bara de senaste åren har de börjat göra antalet Prime-medlemmar offentligt. Investmentvärlden chockerades över att flera hundra miljoner kunder föredrar att betala en månadsavgift för att få snabbare leveranser.

Det är inte alla som är medvetna om Amazons äventyr i världen av digital marknadsföring. De utmanar på detta fält företag som Facebook och Google och har redan tagit en stor del av marknaden.

Företaget möter dock samtidigt kartellundersökningar. På ett sätt är det normalt för ett företag av deras storlek att undersökas. Stora IT-företag kallades nyligen till den amerikanska senaten för att svara på frågor om monopol. Tysklands federala kartellutredare har även undersökt hur Amazon behandlar sina tredjeparter på plattformen. Detta är dock normalt för ett företag som är så stort och med så många olika tjänster.

För investerare är det resultatet som är det viktiga. Så länge Amazon fortsätter växa kommer även aktiepriset göra det.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto