Home > Amazon, Meta, Alphabet, PayPal, AMD: Aktier att titta på denna veckan

Amazon, Meta, Alphabet, PayPal, AMD: Aktier att titta på denna veckan

  • Vinstsäsongen fortsätter med stora namn som rapporterar, även när aktier går mot den sämsta månadsutvecklingen sedan mars 2020.
  • Tisdagen kan bli den hetaste dagen för resultat, med Alphabet Inc. (GOOG), Advanced Micro Devices (AMD), PayPal (PYPL), General Motors (GM) och Starbucks (SBUX).

Resultatsäsongen tar fart denna vecka med rapporter från några av de största företagen på Wall Street.

Bland dem som kommer att ses intensivt av investerare är FAANG-jättarna Amazon och Meta (Facebook) och Googles moderbolag Alphabet.

PayPal, kaffekedjans gigant Starbucks, halvledarföretaget Advanced Micro Devices och biltillverkarna Ford och General Motors kommer också att rapportera denna vecka.

Apple Inc., Microsoft, Netflix och Tesla har alla rapporterat sina kvartalsvinster, med 169 företag, eller 34%, av S&P 500-företagen som har släppt resultat för fjärde kvartalet på fredagen.

Höjdpunkter under inkomstveckan

CNBC:s Jim Cramer säger att detta "är den sista riktigt svåra veckan av inkomstsäsongen" och förutspår att S$P-terminerna kommer att diktera rörelse.

Han tycker att investerare bör rusta sig för den "vilda handlingen" på terminsmarknaden och vara redo att dra nytta av om något av de "hemska, illamående ögonblicken" för att köpa låga inträffar.

Med det i åtanke kan veckans höjdpunkter vad gäller inkomster vara de tre FAANG-företagen: Google-föräldern Alphabet, Meta Platforms och Amazon.

För Alphabet räknar Wall Street med en vinst på 27,80 dollar per aktie och en omsättning på 72,23 miljarder dollar. Bolagets aktier stängde 3,37% högre på fredagen, men har fallit 8% hittills för att markera den bredare försäljningen inom teknik.

Meta Platforms-aktien stängde 2,4% högre då marknaderna stängde en volatil vecka i det gröna. FB-aktien är dock nere med nästan 11% denna vecka och investerare kommer att vara angelägna om starka Q4-vinster som förväntas efter klockan på onsdagen.

Analytiker som täcker aktieprojektets vinst per aktie till $3,85 och $33,36 miljarder i intäkter.

Torsdagen kommer att lyftas fram av Amazons resultat för fjärde kvartalet 2021. Analytiker uppskattar att e-handelsjättens vinst för kvartalet ligger på 3,72 dollar per aktie och 137,73 miljarder dollar i intäkter.

Amazon-aktien steg med 3,11% på fredagen, men är ned 15,51% hittills i år.

Aktier stänger den värsta månaden sedan mars 2020

Aktieterminer handlas högre i måndagsmorgonaffärer då investerare ser ut att avsluta en dyster januari på en positiv ton.

S&P 500-terminerna har stigit 0,32%, medan Dow-terminerna har ökat med 39 poäng eller 0,11%. Nasdaq 100-terminerna kan också stiga med 0,72%.

Men medan aktiemarknaden återhämtade sig kraftigt på fredagen för att se de stora indexen stänga högre, kommer aktier att stänga lägre i januari.

Den brutala försäljningen som har setts under månaden har drivit ned S&P 500-indexet med 7% hittills från år till dags, vilket satte det på kurs mot dess sämsta månatliga resultat sedan mars 2020.

Nasdaq-kompositen har fallit med 12% YTD, där det tekniktunga indexet ser på dess sämsta månatliga resultat sedan oktober 2008.

Bilden är densamma för Dow Jones Industrial Average, som har sjunkit med 4,4% i januari eftersom det följer dess mest nedslående månatliga avkastning sedan mars 2020.

Marknadsutsikterna är replikerade över globala aktier, med europeiska och asiatiska aktier som också slogs den här månaden. Inflation, Covid-19 (Omicron-variant) och centralbanksräntehöjningar har varit överordnade faktorer under nedgången.

Taggar: