Home > Amazons aktiepris faller – kan detta vara goda nyheter för investerare?

Amazons aktiepris faller – kan detta vara goda nyheter för investerare?

Amazons aktiekurs föll 1,14% igår, även om det återtog en del av denna förlust under slutet av handelsdagen. Är detta dåliga nyheter för aktieägare eller är detta en dold möjlighet?

En av de största teknikjättarna, Amazon inledde veckan negativt. I går sjönk aktiekursen till så lågt som 3 387,25 dollar, eller cirka 1,14%. Är detta dåliga nyheter? Eller borde investerare dra nytta av denna rabatt och förbereda sig för nya höjdpunkter nu när högtiderna ligger runt hörnet?

Låt oss ta reda på mer om Amazon och varför det kan vara ett bra tillfälle just nu.

Hur och var du kan köpa aktier i Amazon på nätet

Amazon är en av de mest populära tekniska aktierna, tillsammans med andra jättar, som Facebook och Apple. Du kan hitta dessa aktier genom att registrera dig hos en nätmäklare. Våra bästa val är:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Amazon?

Amazon är ett av de fem stora techföretagen i USA. Det fokuserar på e-handel, digital streaming via Amazon Prime, molntjänster och artificiell intelligens.

Ska jag köpa Amazon idag?

I går sjönk Amazons aktiekurs med cirka 1,14%, även om det återhämtade en del av det som gått förlorat mot slutet av handelsdagen. Den främsta drivkraften bakom detta fall är analytiker som ändrar sina prisuppskattningar. Morgan Stanley, till exempel, sänkte sin prisprognos från 4 300 dollar till endast 4 100 dollar.

Förändringen kom då företaget meddelade att de planerar att anställa mer än 125 000 förare och lagerarbetare. Anställningarna började tidigare i september då företaget tillkännagav mer än 40 000 nya jobb. Analytiker ändrade sina uppskattningar på grund av lönekostnadsinflation som kommer att äta av Amazons vinster.

Men för vissa andra investerare kan det tyckas som att Amazon gör sig redo för julledigheten. De kan faktiskt slå sina konkurrenter igen genom att erbjuda leveranser i tid. Den enda återstående frågan är om högre arbetskostnader kommer att kompenseras genom att sälja fler varor och tjänster under högtiderna. I så fall kan aktiekursen stiga i linje med resultatet för fjärde kvartalet. En annan lösning kan vara att Amazon höjer kostnaderna för vissa av sina tjänster, till exempel Amazon Prime, för att täcka högre kostnader.

En prisprognos för Amazon år 2021

Analytiker räknar med ett högstapris på 5 000 dollar under de närmaste 12 månaderna. Medianpriset ligger på 4 100 dollar, vilket är mer än 20% högre jämfört med den nuvarande aktiekursen på 3 405,8 dollar.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto