Home > Ambarella steg kraftigt igår – är halvledarkrisen över?

Ambarella steg kraftigt igår – är halvledarkrisen över?

Ambarella steg med över 27,4% igår. Är denna prisökning temporär eller är det nu dags att köpa denna aktie? 

På aktiemarknaden idag är Ambarella en av de aktier som har förflyttat sig mest. Företaget verkar äntligen dra nytta av sin investering i Artificial Intelligence of Things (AIoT) eftersom cirka 90% av intäkterna kommer från fordons- och säkerhetsapplikationer för sina produkter.

Om du vill veta mer om Ambarella och var du kan köpa den här aktien kan du fortsätta läsa.

Hur och var du kan köpa aktier i Ambarella på nätet

Ambarella (NASDAQ: AMBA) steg med 27,4% igår och det kan nu vara läge lägga till aktien i din portfölj, oavsett om du vill dra fördel av kortsiktig volatilitet eller om du har en långsiktig strategi. Om du vill öppna en lång eller en kort position kan du göra det genom att registrera dig hos en av våra rekommenderade mäklare:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Ambarella?

Ambarella är ett halvledarföretag som tillverkar produkter som används i olika applikationer, inklusive autonom körning, elektroniska speglar, videosäkerhet och robotik.

Ska jag köpa Ambarella idag?

Ambarella hävdar att dess massiva investeringar i artificiell intelligens äntligen är lukrativa och slår marknadens förväntningar efter att ha publicerat sin resultatrapport. Investerare omfamnade nyheterna medan de såg hur aktien steg – Ambarella ökade från 99,1 dollar till 131,6 dollar på bara fem dagar (33,16%).

Det finns dock alltid en hake. Företaget släppte en resultatrapport än väntat utan att använda de allmänt accepterade redovisningsprinciperna (GAAP), så verksamheten förlorade till slut 0,20 per aktie under kvartalet, till skillnad från proforma-resultaten som visade ett resultat på 0,35 dollar per aktie (med 0,25 dollar förväntas per aktie).

Det som faktiskt verkar göra investerare glada är den starka tillväxten baserad på intäkter – både för det här kvartalet och baserat på prognosen. Även om företaget fortfarande är långt ifrån att göra vinst räknar företaget med att nå 88–92 miljoner dollar i intäkter nästa kvartal, vilket är mycket högre än analytikernas prognos på endast 79 miljoner dollar.

En prisprognos på Ambarella år 2021

Trots de blandade nyheterna tycks analytiker och Wall Street betrakta Ambarella som ett bra investeringsval. En investeringsbank, Craig-Hallum, förväntar sig att bolagets aktiekurs kommer att nå 170 dollar under de närmaste 12 månaderna. Fem analytiker höjde sina kursmål på denna aktie efter resultatrapporten.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto