Home > AMC:s aktiepris – viktiga saker att tänka på inför resultaträkningen från Q4 2020

AMC:s aktiepris – viktiga saker att tänka på inför resultaträkningen från Q4 2020

AMC Entertainment är ett företag i film- och underhållningsbranschen och har över 1 000 biografer och 11 000 biodukar, framförallt i USA men även internationellt. Pandemin drabbade filmindustrin väldigt hårt i och med restriktionerna under 2020. Då världen bekämpar pandemin och ser ett ljus i tunneln tack vare vaccinationskampanjerna har investerare börjat satsa på ett par företag i förväg.

AMC har ägt rubrikerna i år. Tillsammans med GameStop (GME) var AMC ett av de företag som utsattes för en short-squeeze, vilket drabbade många aktörer på Wall Street. AMC:s aktie låg nära 1 dollar inför squeezen, och nådde så högt som 20 dollar på ett par dagar. Aktien ligger fortfarande på över 300% bara i år, då denna saga uppenbarligen inte är över. När man tittar på AMC kanske resultatrapporten inte blir särskilt viktig för prisförändringarna, med tanke på att verksamheten var stängd under stora delar av året och att intäkterna därmed föll.

När rapporterar AMC sina resultat från Q4?

AMC levererar sina resultat från Q4 2020 den 4:e mars 2021.

Marknadens förväntningar på AMC:s resultaträkning?

Marknaden förväntade sig att AMC skulle leverera en EPS på -3,13 dollar för det senaste kvartalet, vilket är bättre än -5,70 dollar, kvartalet innan. Intäkterna förväntas nå 141,31 miljoner dollar, men fokus här bör ligga på att se framåt när ekonomin öppnar upp på riktigt och industrin börjar återhämta sig.

AMC:s aktie: en teknisk analys

Den tekniska bilden för AMC är inte särskilt konstruktiv. Anledningen till varför företagets aktie steg så mycket hade inget att göra med företagets intäkter, utan var helt och hållet ett resultat av aktiv spekulation på aktiens pris, en kombination av en short-squeeze och en gamma-squeeze som ofta leder till sådana resultat.

Om AMC:s aktiepris minskar under den stigande trendlinjen kommer de som satsar kort försöka få ned den ursprungliga brytpunkten.

Hur ser prognosen ut för AMC:s aktiepris?

AMC:s aktiepris är extremt volatilt. Vid en tidpunkt igår låg priset på +10%, och efter ett par minuter dök priset ett par procent, för att sen klättra tillbaka upp. Att investera i AMC innebär därmed en extra risk då aktien påverkas så starkt av spekulation från båda sidorna. Nyheterna att New York kommer öppna upp sina biografer igen ledde till en ökning på 13%, vilket bekräftar hur känsligt företagets aktiepris är på pandemirelaterade nyheter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.