Home > Amerikansk statistik redo att påverka marknaderna i dag

Amerikansk statistik redo att påverka marknaderna i dag

EUR tillbringade större delen av dagen något över dess senaste tre månaders bottenrekord kontra USD och JPY. Greklands oförmåga att bilda en ny regering har höjt utsikterna för att ett nyval kommer att hållas inom de närmaste veckorna, vilket har resulterat i ytterligare riskaversion på marknaden. Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma ett parti av amerikanska rapporter, inklusive producentprisindexet och det preliminära UOM konsumentförtroendeindexet. Båda indikatorerna anses solida indikatorer på den övergripande ekonomiska hälsan och har potential att skapa volatilitet innan marknaderna stänger för veckan. Om någon av rapporterna kommer in över förväntan, kan USD se uppåtgående rörelser mot JPY i dag.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down down up down up
Veckotrend down down down up down down
Motstånd 1.3063 1.6231 80.98 0.9368 1.0195 0.8119
1.3015 1.6178 80.59 0.9330 1.0154 0.8081
1.2978 1.6145 80.14 0.9299 1.0121 0.8049
Stöd 1.2925 1.6093 79.86 0.9246 1.0073 0.7985
1.2894 1.6061 79.41 0.9215 1.0045 0.7951
1.2851 1.6008 79.15 0.9179 1.0001 0.7910

Ekonominyheter

USD – USD vände till baisse kontra GBP

Dollarn vände till baisse mot flera av dess viktigaste valutarivaler i går, där positiva nyheterna från Australien och Storbritannien ledde till måttligt risktagande på marknaden. En betydligt bättre än väntad australisk sysselsättningssiffra gav AUD ett uppsving kontra USD. Sammantaget var valutaparet AUD/USD upp med nära 100 punkter för dagen. Efter att den engelska centralbanken (BoE) beslutat att hålla styrräntan oförändrad under mitten av dagens handel, började valutaparet GBP/USD röra sig uppåt. Valutaparet steg med närmare 90 punkter för att toppa vid 1,6180 under eftermiddagens handel.

Vänder vi oss mot dagens aktiviteter kommer valutahandlare vilja uppmärksamma flera potentiella indikatorer från USA som har möjlighet att generera volatilitet. Det amerikanska producentprisindexet som släpps klockan 12:30 GMT, förutspås komma in på 0,0 %. Skulle siffran komma in över förväntan, kan USD vända gårdagens nedåtgående rörelser. Senare på dagen kommer valutahandlare vilja uppmärksamma det preliminära UoM konsumentförtroendeindexet planerad till 13:55 GMT. Analytiker förutspår att siffran ska komma in på 76,4, och skulle detta stämma kan det ge USD ytterligare stöd under eftermiddagens handel.

EUR – Ny oro för Grekland ledde till ytterligare nedgångar i EUR

Farhågor hos investerare om den grekiska politiska situationen höll EUR nära ett tre månaders lägsta mot både USD och JPY under handeln i går. De grekiska politiska partierna har hittills misslyckats med att bilda en regering, vilket höjt utsikterna för att ett nyval kommer att hållas under de kommande veckorna. Efter att ha deprecierat till så lågt som 1,2924 under tidig morgon handel, iscensatte valutaparet EUR/USD en viss återhämtning och nådde så småningom så högt som 1,2970 mot slutet av den europeiska handeln mot JPY föll EUR till 102,94 tidigare innan det vände med en korrigering uppåt och klättrade så högt som 103,72.

Vänder vi oss till dagens handel kommer valutahandlare att vilja fortsätta övervaka händelser som kommer ut från euroområdet och då särskilt den politiska situationen i Grekland. Med valutahandlare i stort sett baisse mot EUR, bör valutahandlare varnas för möjligheten till ytterligare nedåtgående rörelser i EUR innan marknaderna stänger för helgen. Med potentiellt viktiga amerikanska nyheter som släpps i eftermiddag, kan euron kanske dra nytta av siffrorna, om de kommer in under förväntningarna.

Guld – Priset på guld fick ett svagt stöd under eftermiddagens handel

Guldpriset tillbringade större delen av gårdagen i en intervallhandel, då investerare fortsatte att satsa mot den dyrbara metallen bland oron för den globala ekonomiska återhämtningen. Guld har sett en stadigt nedåtgående rörelse hela veckan, där politiska bekymmer i euroområdet i kombination med bristande amerikansk grundläggande statistik resulterade i riskaversion på marknaden. Guldpriset fick ett litet stöd efter bättre än väntade amerikanska arbetslöshetssiffror. Priset nådde så högt som 1 601,37 dollar per uns efter att ha sjunkit så lågt som 1 585,12 dollar per uns under förmiddagens handel.

En titt in i dagens aktiviteter kan det amerikanska producentprisindexet (PPI) och det preliminära UOM konsumentförtroendeindexet leda till volatilitet för guldet. Samtidigt kan bättre än väntade nyheter leda till måttligt risktagande på marknaden, vilket kan spä på priset. Skulle någon rapport komma in under det prognostiserade kan vi få se ett guldpris som återupptar sin baisseartade rörelse.

Råolja – Amerikanska arbetslöshetssiffror gav stöd åt råolja

Efter att ha fallit sex dagar i rad lyckades råoljepriset iscensätta en liten korrigering uppåt under eftermiddagens handel, efter en bättre än väntad amerikansk arbetslöshetssiffra. Nyheten signalerade en eventuell ökning i efterfrågan på råolja i USA, världens största oljekonsumerande land. Priset på olja steg från en bottennotering på 96,05 dollar per fat till 97,64 dollar per fat mot slutet av den europeiska handeln.

Handlare i råolja kommer att vilja ägna stor uppmärksamhet åt den amerikanska PPI siffran och det preliminära UOM konsumentförtroendeindexet . Om någon av indikatorerna kommer in över förväntan, kan det öka förtroendet för den amerikanska ekonomiska återhämtningen vilket kan resultera i ytterligare uppgångar för råolja innan marknaderna stänger för veckan.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Ett hausseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt inom den närmaste tiden. Denna teori stöds av Williams Percent Range på samma diagram som har glidit in i det översålda territoriet. Ligga långt kan vara ett klokt beslut för detta valutapar resten av veckan.

GBP/USD

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna, vilket tyder på att detta valutapar kanske ser en prisförskjutning inom en snar framtid. Ett baisseartat kors på det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska tyder på en nedåtgående rörelse under de kommande dagarna för detta valutapar. Detta kan vara ett bra tillfälle att öppna korta positioneringar inför en eventuell brytning nedåt.

USD/JPY

De tekniska indikatorerna förser oss med blandade signaler för detta par. Medan det dagliga diagrammets Williams Percent Range ligger i det översålda territoriet innebär det att en uppåtgående rörelse kan inträffa samtidigt som det veckovisa diagrammets MACD/Osma har bildat ett baisseartat kors. Intagande av en vänta och se strategi kan vara ett klokt val för detta valutapar.

USD/CHF

Ett baisseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tyder på att detta valutapar kan se rörelser nedåt den närmaste tiden. Denna teori stöds av Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet som har tagit sig in det överköpta territoriet. Ligga kort kan vara att ett bra val för det här valutaparet.

Wild Card

Guld

En hausseartat kors verkar ha bildats på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska, vilket tyder på att en uppåtgående rörelse kan ske den närmaste tiden. Dessutom har RSI på det dagliga diagrammet passerat in i det översålda territoriet. Forex valutahandlare kanske vill ligga långt i sina positioneringar inför en brytning uppåt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto