Home > Amerikansk underliggande orderingång för kapitalvaror gav stöd åt USD

Amerikansk underliggande orderingång för kapitalvaror gav stöd åt USD

USD påbörjade en återhämtning under gårdagens börshandel efter att två ekonomiska indikatorer visat en ökning av USA: s produktion förra månaden. Gårdagens underliggande orderingång för kapitalvaror, betraktad som en ledande indikator för produktionen i USA kom in på 1,6%, klart över förra månadens -3,0 %. Efter nyheten tog sig USD upp mot flera av dess viktigaste valutarivaler, inklusive JPY och EUR. Ser vi till dagens handel kommer valutahandlare vilja uppmärksamma de veckovisa amerikanska arbetslöshetssiffrorna. Ett positivt resultat ska kunna hjälpa USD att utöka sin senaste tids hausseartad trend.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down down down down down
Veckotrend up up up down down up
Motstånd 1.3410 1.5970 83.45 0.9120 1.0430 0.8440
1.3380 1.5940 83.25 0.9100 1.0400 0.8420
1.3360 1.5915 82.95 0.9075 1.0380 0.8395
Stöd 1.3300 1.5885 82.35 0.9015 1.0330 0.8353
1.3280 1.5865 82.15 0.8985 1.0310 0.8323
1.3250 1.5830 81.80 0.8960 1.0280 0.8300

Ekonominyheter

USD – Arbetslöshetssiffror kan hjälpa USD att utvidga sina uppgångar

Efter att ha tillbringat större delen av veckan fast i en baisseartad cykel, lyckades USD iscensätta en återhämtning under gårdagens börshandel. Amerikansk underliggande orderingång för kapitalvaror som kom in betydligt bättre än förra månaden, hjälpte USD att vända sin baisseartade trend mot både JPY och EUR. Valutaparet USD/JPY som hade sjunkit så lågt som 82,59 under den asiatiska handeln, tillbringade större delen av dagen i en uppåtgående rörelse. Paret nådde så högt som 83,16 innan det tog en liten vändning under den sena eftermiddagen.

Valutaparet EUR/USD, som hade tillbringat den första delen av veckan i en uppåtgående trend, föll under eftermiddagens handel igår. Valutaparet föll från ett dagshögsta på 1,3372, till så lågt som 1,3297 innan paret hade en vändning uppåt under kvällens handel.

Ser vi till dagens händelser är den amerikanska arbetslöshetssiffran sannolikt höjdpunkten för handelsdagen. Arbetsmarknadssektorn i USA har sett stadiga förbättringar under de senaste månaderna och har lett till en ökad optimism om den ekonomiska återhämtningen. Skulle dagens siffra komma in på eller under det beräknade på 351000, kan dollarn fortsätta att appreciera när vi börjar närma os slutet på handelsveckan.

EUR – EUR såg en blandad handelsdag

Efter att ha tillbringat den första delen av veckan i en hausseartad trend, hade EUR en blandad börshandel i går mot dess viktigaste valutarivaler. Mot den amerikanska dollarn tillbringade EUR det mesta av eftermiddagshandeln under 1,3300 nivån. Totalt sett var valutaparet EUR/USD ned med cirka 75 punkter för dagen. EUR kunde utöka sina senaste uppgångar mot den australiska dollarn, vilken har påverkats negativt av den senaste tidens kinesiska nyheter. Valutaparet EUR/AUD nådde så högt som 1,2833 innan det stabiliserade sig runt 1,2815 under kvällshandeln.

Ser vi till dagens aktiviteter kommer valutahandlare i EUR vilja uppmärksamma eventuella meddelanden som kommer ut från euroområdet och då särskilt ifråga om att den nuvarande skuldsituationen i Portugal. Portugal ses allmänt som nästa land i euroområdet, som kommer att behöva omstrukturera sin skuld. Alla negativa nyheter kan få EUR att vända till baisse. Dessutom kan den veckovisa amerikanska arbetslöshetsrapporten leda till ytterligare nedgångar i EUR kontra USD, under förutsättning att rapporten kommer in som förväntat.

JPY – JPY knaprade in mot mer riskfyllda valutor

I slutet av det japanska räkenskapsåret, då det vanliggtvis är en tid då en stor mängd likviditet injiceras i den japanska ekonomin, ledde till uppgångar för JPY under gårdagens börshandel. Valutaparet EUR/JPY föll med över 90 punkter under loppet av dagen, för att nå nära 110,00 nivån under eftermiddagen. Valutaparet GBP/JPY hade även en ännu brantare nedgång. Valutaparet föll en bra bit över 100 punkter i går och nådde så lågt som 131,25 sent på eftermiddagen.

I dagens handel, innebär en relativt trögflytande nyhetsdag en möjlighet för JPY att utvidga sin hausseartade trend särskilt mot mer riskfyllda valutor såsom EUR. Med detta sagt, kan den amerikanska arbetslöshetsrapporten leda till ytterligare nedgångar för JPY kontra USD, under förutsättning att indikatorn visar fortsatt tillväxt på den amerikanska arbetsmarknadssektorn. Valutahandlare kommer vilja uppmärksamma rapportsiffran. Skulle det komma in på eller under det förväntade 351 000 kan valutaparet USD/JPY börja röra sig uppåt.

Råolja – Råoljepriset rasade efter att siffrorna för de amerikanska råoljelagren publicerats

Riskaversion på marknaden tillsammans med ett betydligt högre än väntat amerikanskt råoljelager ledde till en kraftig nedgång i råoljepriset under gårdagens börshandel. Siffrorna för de amerikanska råoljelagren kom in på 7,6 miljoner fat, långt över det prognostiserade på -2,8. Normalt innebär en hög lagerinventering att efterfrågan minskat i USA, vilket kan leda till en nedgång i priset. Priset på olja föll med nästan 2 dollar per fat och nådde så lågt som 104,88 dollar per fat innan det stabiliserade sig vid 105,20 dollar per fat.

Vänder vi oss mot dagens handel kan råoljepriset komma påverkas av de veckovisa amerikanska arbetslöshetssiffrorna som publiceras klockan 12:30 GMT. Om siffran för rapporten visar fortsatt tillväxt på den amerikanska arbetsmarknadssektorn bör vi se en uppgång i USD som en följd. I ett sådant fall kan råoljepriset sjunka ytterligare före marknaderna stänger för veckan.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Ett baisseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tyder på att valutaparet kan se nedåtgående rörelser. Denna teori stöds av Williams Percent Range på det dagliga diagrammet, som för närvarande ligger vid -20. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta valutapar.

GBP/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar att detta valutapar handlas på neutral mark, vilket innebär att inga större rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt. Valutahandlare kanske vill inta en vänta och se strategi då en tydligare bild kan presentera sig under de kommande dagarna.

USD/JPY

Både RSI och Williams Percent Range på det dagliga diagrammet har tagit sig in i det överköpta territoriet vilket tyder på att valutaparet kan komma se rörelser nedåt under de kommande dagarna. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar inför en möjlig baisseartad korrigering.

USD/CHF

Det dagliga diagrammets Williams Percent Range ligger för närvarande i det översålda territoriet, vilket tyder på att valutaparet kan komma se en korrigering uppåt inom den närmaste tiden. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett hausseartat kors. Ligga långt kan vara ett klokt val för detta valutapar.

Wild Card

Guld

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat dra dra ihop sig just nu, vilket indikerar att en förändring i priset kan inträffa i en nära framtid. Slow Stokastiska på samma diagram som bildat ett baisseartat kors, visar att övergången skulle kunna vara nedåt. Forex valutahandlare kanske vill gå kort i sina positioneringar inför en brytning nedåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.