Home > Amerikanska arbetsmarknaden fortsätter att stramas åt.

Amerikanska arbetsmarknaden fortsätter att stramas åt.

Budskapet från den amerikanska sysselsättningsrapporten för augusti var att ”arbetsmarknaden fortätter att stramas åt”.

Det sade Jeffrey Lacker, Fedchef i Richmond, till journalister efter ett anförande på fredagskvällen, enligt Bloomberg News.

”Jag tyckte det var en bra rapport, perfekt nära nog mot förväntningarna givet att den kom in över en nivå som behövs för att hålla takten mot befolkningstillväxten i arbetsför ålder”, sade han.

Jeffrey Lacker konstaterade att så som data rullar in, och ju längre Fed väntar med att höja räntan, desto mer påtagliga blir riskerna.

Han sade vidare att han är ”djupt skeptisk” till att höja inflationsmålet som en metod att erbjuda ytterligare stimulans.

I sitt anförande sade Jeffrey Lacker att ett intervall av ”rimliga ”Taylor-regel-rekommendationer för Fed funds-räntan antyder att den bör vara ”signifikant högre” än den är nu. Intervallet var centrerat mellan 1,5-3,3 procent andra kvartalet, därmed var den faktiska Fed funds-räntan på cirka 0,40 för låg även med beaktande av den sjunkande naturliga realräntan.

Han påpekade att det kan finnas skäl för penningpolitiken att avvika från enkla handlingsregler, till exempel av oro för risker för den globala utvecklingen, men ”avvikelserna bör varken vara för frekventa eller för beständiga”.

I en frågestund efter anförandet sade Jeffrey Lacker att juli-mötet hade varit ett bra tillfälle för Fed att höja räntan, men han har inte bestämt sig om vad han tycker att räntebeslutet bör bli vid FOMC-mötet den 20-21 september (Jeffrey Lacker röstar inte i år).

Dollarindex (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto