Home > Amerikanska BNP-siffror redo att inverka på marknaderna i dag

Amerikanska BNP-siffror redo att inverka på marknaderna i dag

Valutaparet USD/JPY tillbringade större delen av dagen igår inom räckhåll för ett nytt fyra månaders högsta, där spekulationer om att den japanska centralbanken snart kommer att inleda en ny runda av kvantitativa lättnader, fortsatte att tynga JPY. Dessutom med positiv statistik från USA ökade förtroendet för den amerikanska ekonomiska återhämtningen. I dag kommer den viktigaste ekonomiska nyheten för valutahandlare vara den amerikanska BNP-siffran, som släpps 14:30 GMT. Skulle denna rapport komma in över det prognostiserade på 1,9 %, kan USD utvidga dess senaste uppgångar mot JPY innan marknaderna stänger för veckan.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down down up down no
Veckotrend down up up up down down
Motstånd 1.3022 1.6202 81.04 0.9464 1.0410 0.8117
1.2975 1.6155 80.59 0.9414 1.0364 0.8075
1.2946 1.6123 80.30 0.9383 1.0336 0.8047
Stöd 1.2900 1.6074 79.85 0.9337 1.0290 0.8004
1.2871 1.6044 79.57 0.9306 10261 0.7977
1.2823 1.5995 79.12 0.9254 1.0216 0.7934

Ekonominyheter

USD – USD fortsatt hausse med positiva amerikanska indikatorer

Bättre än väntade amerikanska indikatorer, däribland den underliggande orderingången för kapitalvaror och arbetslöshetssiffror, bidrog till att hålla USD hausse mot flera av dess viktigaste valutarivaler under den europeiska handeln igår.

Mot JPY lyckades USD avancera med närmare 30 punkter för att nå ett nytt fyra månaders högsta på 80,22 under eftermiddagens handel. USD såg liknande uppgångar kontra CHF och handlades så högt som 0,9323. Men sett till hela handelsdagen var inte allt positivt för USD. En bättre än väntad brittisk BNP-siffra resulterade i att valutaparet GBP/USD steg med mer än 80 punkter för att handlas så högt som 1,6142.

Vänder vi oss mot dagens handel kommer valutahandlare i USD vilja uppmärksamma den amerikanska BNP-siffran 14:30 GMT. Som den enda betydande nyheten idag, prognostiserar analytiker tung volatilitet på marknaden när rapporten släpps. Skulle indikatorn komma in över det prognostiserade på 1,9 %, kan USD fortsätta sina uppgångar mot JPY och CHF och ta igen en del av gårdagens nedgångar mot det GBP.

EUR – Statistik från euroområdet fick EUR att vända till baisse

Medan EUR såg ganska betydande uppgångar under den asiatiska handeln igår, ledde nedslående indikatorer från euroområdet i kombination med den allmänna oron för Spanien och Grekland till att valutan vände baisse igen under den europeiska handeln. Valutaparet EUR/USD föll med över 40 punkter under den europeiska handeln och nådde så lågt som 1,2971. Medan en mindre korrigering uppåt skedde senare på dagen, lyckades paret inte ta sig förbi den psykologiskt betydelsefulla 1,3000 nivån. Positiva brittiska nyheter resulterade i att EUR rasade med närmare 60 punkter mot GBP, för att så småningom nå så lågt som 0,8040.

Med marknaderna som nu gör sig redo att stänga för helgen, kommer en brist på betydande nyheter från euroområdet innebära att varje rörelse i priset i EUR sannolikt kan vara ett resultat av amerikanska data. Närmare bestämt BNP-rapporten som förväntas komma in på 1,9 % och kan leda till volatilitet i EUR. Skulle de amerikanska indikatorerna komma in över de förväntade nivåerna, kan investerare börja överföra sitt medel till högre avkastningstillgångar, vilket kan resultera i att EUR apprecierar kontra JPY.

Guld – Priset på guld rekylerade upp från ett sju veckors lägsta

Efter att ha noterat ett sju veckors lägsta tidigare i veckan, lyckades priset på guld rekylera tillbaka under den europeiska handeln igår med spekulationer om att den japanska centralbanken snart kommer att inleda en ny runda av penningpolitiska stimulanser för att stimulera den japanska exportindustrin. Priset på guld steg med mer än 10 dollar per uns under dagen och nådde så högt som 1 717,43 dollar per uns, innan råvaran korrigerade sig under eftermiddagens handel.

I dag kommer investerare i guld vilja fortsätta att följa amerikanska nyheter och dess inverkan på USD. Om BNP-siffran kommer in över förväntningar och gynnar USD kan priset på guld vända till baisse. En kraftig USD tenderar att påverka guldpriset i en baisseartad riktning, då ädelmetallen blir dyrare för internationella köpare.

Råolja – Råoljepriset iscensatte en mindre återhämtning inför den amerikanska BNP-rapporten

Efter att ha noterat dess lägsta nivå på nästan fyra månader tidigare i veckan, kunde priset på råolja iscensätta en mycket liten uppåtgående återhämtning under den europeiska handeln igår. Priset på råolja avancerade med mer än 0,60 dollar per fat för att handlas så högt som 86,70 dollar per fat, innan den backade igen och stabiliserade sig runt 86,20 dollar per fat.

När det gäller dagens handel kommer investerare i råolja vilja ägna stor uppmärksamhet åt den amerikanska BNP-siffran som släpps 14:30 GMT. Som världens ledande oljekonsumerande land tenderar denna nyhet från USA att ha en betydande inverkan på priset på råolja. Bättre än väntad rapport kan leda till spekulationer om att efterfrågan på råolja i USA kommer att stiga, vilket kan leda till att råoljepriset tar tillbaka en del av sina senaste nedgångar under eftermiddagens handel.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Det veckovisa diagrammets Williams Percent Range ligger för närvarande i det överköpta territoriet, vilket signalerar att detta par kan se en korrigering nedåt under de kommande dagarna. Denna teori stöds av samma diagrams Slow Stokastiska, vilket har bildat ett baisseartat kors. Valutahandlare kan vilja öppna korta positioneringar för detta par.

GBP/USD

RSI på det veckovisa diagrammet närmar sig det överköpta territoriet. Dessutom verkar MACD/OsMA nära att bilda ett baisseartat kors. Valutahandlare kommer att vilja hålla ett öga på båda dessa indikatorer, eftersom de kan signalera en eventuell korrigering nedåt inom den närmaste framtiden.

USD/JPY

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att detta par kan se nedåtgående rörelser inom en snar framtid. Dessutom ligger RSI på samma diagram i det överköpta territoriet. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta par.

USD/CHF

MACD/OsMA på det dagliga diagrammet har bildat ett hausseartat kors, vilket tyder på en möjlig korrigering uppåt inom en snar framtid. Dessutom har det veckovisa diagrammets Williams Percent Range korsat in i det översålda territoriet. Långa positioneringar kan vara det smarta valet för detta par.

Wild Card

EUR/JPY

Ett baisseartat kors på det dagliga diagrammets MACD/OsMA tyder på att detta valutapar kan se rörelser nedåt inom den närmaste tiden. Denna teori stöds av RSI på samma diagram, som har passerat över 70 strecket. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar inför en eventuell brytning nedåt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto