Home > Amerikanska bostadssiffror kalibrerade för att skapa volatilitet på marknaden i dag

Amerikanska bostadssiffror kalibrerade för att skapa volatilitet på marknaden i dag

Medan den amerikanska dollarn kunde röra sig uppåt mot många av sina främsta valutarivaler under förmiddagens handel i går, lyckades valutan inte behålla sin hausseartade trend under kvällens handel. Amerikansk grundläggande statistik som visade en minskning i antalet påbörjade bostäder i februari, fick USD att vända till baisse mot både JPY och EUR. I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma en annan amerikansk indikator för ledtrådar om sentimentet på marknaden. Försäljningssiffran för befintliga hem planerad att släppas klockan 14:00 GMT, anses vara ett solitt tecken på hälsotillståndet i bostadssektorn och kan leda till volatilitet på marknaden.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up up down down up
Veckotrend up up up down down up
Motstånd 1.3345 1.5955 84.50 0.9165 1.0575 0.8435
1.3325 1.5935 84.30 0.9145 1.0555 0.8415
1.3295 1.5905 84.00 0.9115 1.0525 0.8385
Stöd 1.3235 1.5845 83.40 0.9055 1.0465 0.8325
1.3205 1.5815 83.10 0.9025 1.0435 0.8295
1.3185 1.5795 82.90 0.9005 1.0425 0.8275

Ekonominyheter

USD – USD vände sin hausseartade trend

Riskaversion ledde till betydande uppgångar i USD under förmiddagens handel i går, där kombinationen av svaga rapporter från Kina och euroområdet eldade på flykten till säkrare tillflyktsortsvalutor. Greenbacken kunde inte försvara sina uppgångar och vid eftermiddagens handel hade den återigen vänt till baisse mot sina viktigaste valutarivaler.

Analytiker tillskrev dollarns vändning till nyheten om att påbörjade byggen av hem i USA sjönk förra månaden, ett tecken på att den amerikanska ekonomiska återhämtningen fortfarande har en lång väg att vandra. Valutaparet EUR/USD steg rejält med över 50 punkter under eftermiddagens handel och toppade på 1,3243. Valutaparet USD/JPY föll med över 40 punkter i ungefär samma tidsintervall och nådde så lågt som 83,31.

När det gäller dagens aktiviteter, förväntas än en gång amerikanska nyheter påverka sentimentet på marknaden. Ett tal från Federal Reserves ordförande Ben Bernanke kommer sannolikt att ge ledtrådar för några planer på att öka de amerikanska styrräntorna inom en snar framtid. Medan inga större meddelanden väntas, tenderar Bernankes tal att generera spekulationer bland valutahandlare vilket kan leda till volatilitet i USD. Efter talet, väntas försäljningssiffran för befintliga hem publiceras. Analytiker förutspår en svag ökning i dagens siffra, som om den stämmer, skulle kunna hjälpa USD rätta till gårdagens nedgångar.

EUR – EUR återhämtade sig kontra USD och utvidgade sina uppgångar mot AUD

Valutaparet EUR/USD rasade utför under förmiddagen i går, för att sjunka till så lågt som 1,3170. Med detta i åtanke, gror det en oro för att den amerikanska ekonomiska återhämtningen inte fortskrider lika snabbt som det ursprungligen antagits vilket fick EUR att korrigera sina tidigare nedgångar. Som ett resultat ökade valutaparet EUR/USD så högt som 1,3243 under eftermiddagens handel. Kontra AUD utvidgade EUR sin senaste hausseartade trend. Valutaparet EUR/AUD rörde sig rejält upp med över 150 punkter i går och nådde så högt som 1,2629, innan valutaparet vände svagt nedåt.

Ser vi till dagens händelser kommer valutahandlare i EUR vilja uppmärksamma ett parti rapporter från USA. Specifikt kan befintliga den försäljningssiffran för befintliga hem skapa volatilitet i valutaparet EUR/USD. Eurons uppgångar i går berodde främst på en nedgång i nybyggnation av hus från förra månaden. Med analytiker som förutspår att dagens siffra kommer att visa en ökning i försäljning av amerikanska hem, kan EUR återigen vända till baisse under eftermiddagens handel. Dessutom har den underliggande oron för att Portugal kommer att behöva så småningom omstrukturera sin skuld kommit på tapeten. Varje tecken på framtida skuldproblematik i euroområdet kan tynga den gemensamma valutan.

JPY – JPY vände till hausse kontra USD

Den japanska yenen hade en hausseartad rörelse kontra USD under eftermiddagen i går, efter nedslående amerikanska bostadssiffror. Valutaparet USD/JPY föll med över 40 punkter och nådde så lågt som 83,31, innan det iscensatte en liten korrigering uppåt. JPY hade också modesta uppgångar mot EUR under gårdagens handel. Vid ett tillfälle var valutaparet EUR/JPY ned 55 punkter för dagen och nådde så lågt som 110,27. Valutaparet korrigerade sig småningom självt och vid kvällens handel låg valutaparet på 110,60.
När det gäller dagens handel kan JPY komma att vända gårdagens uppgångar under förutsättning att det amerikanska indexet för försäljning av befintliga hem kommer in som förväntat. Med detta sagt spår vissa analytiker en ökning av investeringsvolymen i den japanska ekonomin mot slutet av månaden, dvs. slutet på det japanska räkenskapsåret. Traditionellt vid slutet av verksamhetsåret brukar Japan se förnyat förtroende från investerare, som på sikt skulle kunna ge stöd åt JPY.

Råolja –

Råolja sjönk kraftigt på tisdagen, där en försvagad efterfrågan tyngde priset på råvaran. Priset på råolja sjönk stadigt i går och föll så lågt som 106,13 dollar per fat, innan det iscensatte en korrigering under kvällens handel. Analytiker tillskrev råoljeprisets baisseartade trend med minskad efterfrågan på råvaran i EU och Kina, samt en ökning av råoljelagren.

I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma eventuella meddelanden som kommer ut från EU. Negativa rykten om det aktuella läget i flera länder i euroområdet har lett till riskaversion bland investerare. Varje pessimistiska meddelande om den aktuella skuldsituationen i Portugal eller Italien, kan leda till att investerare söker sig till säkrare tillgångar. I ett sådant fall kan oljan sjunka ytterligare.

Tekniska nyheter

EUR/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar detta valutapar på i en intervallhandel, vilket innebär att inga betydande rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning för detta par, där en tydligare bild kan presentera sig senare idag. Det dagliga diagrammets Williams Percent Range som för närvarande har en uppåtgående trend för tillfället kan så småningom träda in i det överköpta territoriet. I ett sådant fall kan en baisseartad korrigering inträffa.

GBP/USD

Det veckovisa diagrammets Williams Percent Range är för närvarande väl förankrad i det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående korrigering kan inträffa den närmaste tiden. Ett baisseartat kors på det dagliga diagrammets MACD/OsMA ger ytterligare stöd för denna tankegång. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar.

USD/JPY

Ett baisseartat kors på det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska tyder på att en nedåtgående prisrörelse kan inträffa den närmaste tiden. Vidare i annat tecken på att valutaparet kan börja röra sig nedåt är det dagliga diagrammets Williams Percent Range som för närvarande ligger vid -20. Ligga kort kan vara att ett bra val för det här valutaparet.

USD/CHF

En sammandragning av Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet visar att en prisförskjutning kan inträffa under de kommande dagarna. Med detta sagt är de tekniska indikatorerna grumliga för vilken riktning rörelsen kommer att ta. Valutahandlare kan kanske vilja ta en avvaktande hållning för detta valutapar i dag.

Wild Card

NSE Nifty Index

Ett hausseartat kors på det dagliga diagrammet tyder på att Nifty kan se rörelser uppåt inom den närmaste tiden. 8-timmarsdiagrammets Williams Percent Range som för närvarande ligger på -80, ger ytterligare stöd för teorin om att en korrigering uppåt står inför dörren. Forex valutahandlare kanske vill ligga långt i sina positioneringar inför en möjlig hausseartad korrigering.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.