Home > Amerikanska försäljningsindexet för nya hem gav USD stöd

Amerikanska försäljningsindexet för nya hem gav USD stöd

Det amerikanska försäljningsindexet för nya hem påverkade fredagens eftermiddagshandel där USD snabbt apprecierade mot dess viktigaste valutarivaler. Dessutom med orosmolnen angående ett räddningspaket för Spanien var till stor del ansvarig för nedgångarna både i EUR och guldet i morgonhandel.
Denna vecka kommer allas ögon att inriktas på statistik från euroområdet som släpps på onsdag och amerikanska rapporter på torsdag och fredag, i synnerhet fredagens viktiga amerikanska BNP-rapport. Analytiker förutspår en ökning jämfört med förra kvartalets amerikanska BNP-siffror som kommer att fortsätta sina uppgångar som sågs från i fredags om rapporten kommer in enlig det förväntade.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down up up down up
Veckotrend up down up down up up
Motstånd 1.3125 1.6110 80.45 0.9350 1.0390 0.8215
1.3105 1.6090 80.25 0.9330 1.0370 0.8195
1.3075 1.6060 79.95 0.9300 1.0340 0.8165
Stöd 1.3015 1.6000 79.35 0.9240 1.0280 0.8105
1.2985 1.5970 79.05 0.9210 1.0250 0.8075
1.2965 1.5950 78.85 0.9190 1.0230 0.8055

Ekonominyheter

USD – FOMC:s uttalande på agendan

Investerare noterade positiva amerikanska siffror i försäljning av nya hem i fredags, vilket signalerade en förstärkning av den amerikanska ekonomin. Vissa valutapar, såsom NZD/ USD, sjönk kraftigt i handeln efter att det amerikanska försäljningsindexet av nya hem publicerats. USD apprecierade stadigt mot CHF på fredagen och återtog små nedgångar från förra månadens nedåtgående trend.
När det gäller denna vecka, kommer investerare kunna följa ett parti av stora amerikanska nyhetshändelser på torsdagen: Arbetslöshetsrapporten, den underliggande rapporten för kapitalvaror och indexet för kommande husförsäljning. Men det är den kvartalsvisa amerikanska BNP-rapporten på fredag som investerare kan se den störst inverkan på handeln. Uppmärksamhet bör också ges onsdagens försäljningsstatistik av nya hem och FOMC:s uttalanden. Dagens investerare bör följa Federal Reserves ordförande i Cleveland Sandra Pianaltos tal om styrräntor, och om prognosen kommer in bättre än väntad kan USD fortsätta sina uppgångar på marknaden.

EUR – Eventuellt spanskt räddningspaket fortsätter att påverka EUR

EUR deprecierade mot USD på fredagen där en upplevd brist på framsteg angående en begäran om ett spanskt räddningspaket dämpade efterfrågan på EUR. Omvänt noterade valutaparet EUR/AUD ett lägsta på 1,2578 i fredagens middagshandel innan paret återhämtade nedgångarna.
Denna vecka kommer valutahandlare i EUR vilja fortsätta att följa utvecklingen i Spanien, Tyskland och Grekland. Fredagens spanska arbetslöshetssiffror kan vara en bra indikator för Spaniens ekonomiska återhämtning. Dessutom innehåller onsdagen mycket viktig tyska ekonomiska nyheter, till exempel det tyska Flash tillverkningsindexet PMI, tyska 10-åriga obligationsauktionen och tyska Ifo affärsklimatet. Positiva signaler kan hjälpa EUR att återta en del av fredagens nedgångar.

Guld – Priset på guld föll på spansk oro

I tidig fredags handel föll priset på guld till 1 731,21 dollar för ett uns, innan trenden vände uppåt på grund av oron för euroområdets räddningsaktion för Spanien. I eftermiddagens handel sjönk priset på guld som väntat på den positiva nyheten om det amerikanska försäljningsindexet för nya hem.
Denna vecka kommer investerare i guld vilja uppmärksamma ett parti nyheter från euroområdet och USA för ledtrådar till graden av riskaptit bland investerare. Guldpriset kan återta en del av fredagens nedgångar om de ekonomiska nyheterna visar att återhämtningen i Spanien, Grekland och Tyskland är på rätt köl. Med detta sagt kommer bättre än väntade rapporter från USA leda till uppgångar i USD, vilket ytterligare kan pressa priset på guld.

Råolja – Råoljepriset faller med positiva amerikanska nyhetsrapporter

Vid tidig eftermiddagshandel på fredag, steg priset på råolja till 93,02 dollar per fat på grund av mindre än positiva nyheter från Kanada och euroområdet. Mot förväntningarna i fredagens eftermiddagshandel, föll priset på råolja på den positiva nyheten om det amerikanska försäljningsindexet för nya hem.
Denna vecka kommer investerare i råolja vilja övervaka ett parti av amerikanska nyheter, där den viktigaste blir fredagens amerikanska BNP-rapport. Dessutom kan arbetslöshetsrapporten, den underliggande rapporten för orderingången för kapitalvaror, och indexet för kommande försäljning av hem ha en inverkan på råoljepriset. Bättre än väntade rapporter kan signalera till investerare att efterfrågan på råolja i USA kommer att stiga, vilket skulle kunna ge råoljepriset en skjuts uppåt.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Det finns ett nytt baisseartat kors som bildats på det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska, vilket visar att en baisseartad korrigering kan komma ske inom den närmaste tiden. Den nedåtgående riktningen på det dagliga diagrammets fart oscillator stöder också denna uppfattning. Ligga kort med korta brott kan vara rätt strategi i dag.

GBP/USD

Korset för valutaparet EUR/USD har haft en baisseartad trend den senaste veckan. Dock, verkar denna trend vara på väg att upphöra. Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet visar att valutaparet flyter i det översålda territoriet, vilket tyder på att en korrigering uppåt kommer att ske snart. Ligga långt med korta brott kan vara ett klokt val.

USD/JPY

Valutaparet har noterat en hel del hausseart beteende de senaste dagarna. Emellertid, visar teknisk statistik att denna trend kan komma vända snart. Till exempel, signalerar det dagliga diagrammets Slow Stokastiska om att en baisse vändning är nära förestående. Ligga kort med korta stopp kan vara ett klokt val.

USD/CHF

Korset för paret har sjunkit den senaste veckan och ligger nu vid 0,9260 nivån. Stokastiska Slow på det veckovisa diagrammet har bildat ett hausseartat kors, vilket tyder på att en korrigering uppåt är nära förestående. Denna uppfattning stöds också av Williams Percent Range.Ligga långt kan vara ett klokt val.

Wild Card

Guld

Priset på guld faller återigen, och handlas för närvarande runt 1724,60 dollar per uns. Nu visar 8-timmarsdiagrammets RSI hausseartade signaler, vilket tyder på att priset på guld kan komma stiga. Detta kan forex valutahandlare en stor möjlighet att komma in i en vinstgivande trend.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto