Home > Amerikanska Market Vectors Gold Miners ETF (GDX) i rekyl efter utlöst långsiktig köpsignal.

Amerikanska Market Vectors Gold Miners ETF (GDX) i rekyl efter utlöst långsiktig köpsignal.

GDX är det mest populära sättet att ha exponering mot guldbrytnings bolag. GDX erbjuder exponering mot ett index som består av både amerikanska och internationella guldbrytningsbolag. Underliggande bolag inkluderar företag som äger många av världens största guldfyndigheter och gruvverksamheter, inklusive Barrick Gold och Goldcorp. Företagen måste främst vara involverade i guldbrytning för att ingå i GDX index. Många av de företag som utgör denna ETF har även måttlig exponering mot andra ädel och industri metaller. GDX handlas som en börshandlad fond på NYSE börsen.

Den långsiktiga trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde har planat ut från ett fallande läge.

GDX index har efter botten vid börskraschen 2008 till dagens datum ungefär tredubblats samtidigt som guldpriset har stigit med drygt % 250, GDX index har med andra ord en mindre hävstång gentemot guld priset. Botten för GDX index inträffade i mitten på maj månad i år. En högre botten inträffade drygt tre månader senare. Den högre botten var startpunkten för en rejäl uppgång som passerade motståndsområdet runt 47.80 samt 48.90. En rejäl volymökning uppvisades när de två motstånden passerades och en långsiktig köpsignal utlöstes.

Förra gången GDX index etablerade en positiv trend varade den i nästan tre år. Trendskiftet som nyligen påvisats har endast varat ett par månader så det finns god anledning att förvänta sig att större delen av den förväntade uppgången ligger framför oss.

Index har de senaste veckorna påbörjat en rekylfas med avtagande omsättning vilket indikerar att det är en normal och hälsosam rekyl. Attraktiva köpnivåer inför en långsiktig exponering bör nås inom kort. Första stöd och eventuell vändpunkt finns runt 48.90, andra stöd finns runt 47.50.

Vi rekommenderar ett starkt köp om index tar sig ned mot 48.90, skulle index i ett riktigt pressat läge gå ned till 47.50 bör man exponera sig ytterligare.

Gold Miners ETF Market Vectors (Veckodiagram)
Gold Miners ETF Market Vectors (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto