Home > Amerikanska SEC kallar högt uppsatt Ericssonchef till förhör.

Amerikanska SEC kallar högt uppsatt Ericssonchef till förhör.

Den amerikanska myndigheten SEC har kommit så långt i sin utredning om korruptionsmisstankar i bolaget att myndigheten begärt att få tala med anställda på bolaget. En högt uppsatt Ericssonchef har kallats till förhör.

Det skriver SvD Näringsliv på sin sajt.

Enligt tidningen var det för ett par veckor sedan som SEC, Securities Exchange Commission, kallade till sig anställda på Ericsson för att vittna och bidra med information till utredningen om korruptionsmisstankar i Ericsson.

”Ericsson samarbetar med amerikanska myndigheter och svarar på ett antal frågor på frivilligbasis. I den processen ingår det som ett naturligt led att personer från företaget intervjuas”, säger Johannes Arvidson Persson, presstalesman på Ericsson, till SvD.

Ericsson uppges dock ytterst motvilligt gått med på att låta den efterfrågade chefen infinna sig i New York för utfrågning. Bolagets jurister ska ha krävt garantier från SEC att chefen inte ska kunna häktas i samband med förhören och fritt ska kunna få resa tillbaka till Sverige efter genomförd intervju, skriver SvD.

Enligt tidningens källor ska SEC:s intresse av att höra Ericssonchefen röra misstankar om att mutor ska ha betalts ut i affärsrelationer. Betalningarna ska ha skett regelbundet och under lång tid, ända fram till bara något år sedan, enligt de två oberoende källorna.

På Ericsson vill man inte kommentera vem eller vilka som kallats till förhör och inte heller var de arbetar eller vilken information som efterfrågas av SEC.

Amerikanska SEC kallar högt uppsatt Ericssonchef till förhör.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto