Home > Analys: AahusKarlshamn har fått köpsignaler

Analys: AahusKarlshamn har fått köpsignaler

AarhusKarlshamn har i år varit en av vinnarna på börsen. Kursen har hittills i år gått upp med 27,8% räknat på kursen i skrivande stund på 255 kr. Detta att jämföra med OMXS30 som gått upp med 11,8%.

AarhusKarlshamn har under uppgången fått ett antal köpsignaler, se diagrammet nedan. Den senaste kom när aktien gick över motståndsnivåerna kring ca 246 kr och ca 251 kr.

Den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är uppåtriktad. Även den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är tydligt uppåtriktad.

Stochastic-indikatorn ligger på höga nivåer och visar därmed att aktien är överköpt. Detta är emellertid ingen säljsignal i sig själv då en aktie kan fortsätta att vara överköpt en längre tid om den kommit in i en stark trend.

AarhusKarlshamn har de närmast liggande stödnivåerna vid ca 251 kr, ca 246 kr, ca 240 kr, ca 230 kr och ca 220 kr. Särskilt viktig är där 240 kr nivån som bör hålla om man ska kunna fortsätta att vara positivt inställd till kursutvecklingen.

Går aktien under 240 kr är risken nämligen stor att aktien också ska gå ner och testa stödnivåerna kring 200 till 220 kr.

Det ser ut som om en bra strategi skulle vara att köpa aktien på de eventuella nedåtriktade rekyler som kan förekomma. Stop loss om aktien stänger under 240 kr.

Man kan i och för sig också använda sig av någon av de högre liggande stödnivåerna som stop los nivåer, allt efter var och ens egen riskprofil.

Flytta sedan emellertid upp stop lossen, vilken du nu än väljer, allt eftersom positionen visar mer och mer vinst.

Analys AarhusKarlshamn
AarhusKarlshamn (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.