Home > Analys: ABB aktien i närheten av ett mindre motstånd.

Analys: ABB aktien i närheten av ett mindre motstånd.

ABB aktien har vänt uppåt i närheten av stödet vid pris box botten vilket ger goda förutsättningar för ett test av motståndet runt 169 kr. Fortsätter uppgången och aktien lyckas med en bestående notering över 176 kr är det sannolikt med ett test av all time highs.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Aktien är helt trendlös i det långsiktiga perspektivet vilket indikeras av en horisontell utveckling av det långsiktiga jämviktsvärdet MA 200. En placering bör i första hand ses som en kortsiktig swing trade tills de långsiktiga förutsättningarna förändras.

På kort sikt navigerar aktien efter stöd och motstånd i så kallade prisboxar. Dessa prisboxar bildas genom att man drar en box runt priset där ”vicks” i candlestick hamnar utanför prisboxen då dess antas vara kortsiktiga excesser.

Dessa excesser skapar möjlighteter främst för swing tradern men kan även skapa ett ingångsläge för en mer långsiktig placering om man tror att aktien på sikt bryter igenom på ovansidan. Man har då tagit en kortsiktig entry men med möjlighet till större rörelse om aktien därefter bryter box taket och låser sig fast därovan.

Aktien har nyligen vänt uppåt strax ovanför prisbox botten och står inför ett avgörande på kort sikt i närheten av motståndet runt 169 kr. Lyckas aktien forcera detta motstånd finns nästa nivå vid 176 kr. Det är först vid en bestående notering därovan som aktien börjar se intressant ut i ett långsiktigt perspektiv.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ABB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto