Home > Analys: ABB kortsiktig säljsignal utlöst

Analys: ABB kortsiktig säljsignal utlöst

ABB forcerade under fredagens handel stödet i en fem veckors konsolidering.  En säljsignal har utlösts som sannolikt tar aktien ned mot stödområdet runt 133 kr.

ABB Ltd (ursprungligen Asea Brown Boveri) är en verkstadskoncern inom elkraft- och automationsteknik. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare. ABB:s huvudkontor ligger i Zürich medan Sverigekontoren återfinns i Västerås och Ludvika, tillsammans med huvuddelen av den svenska verksamheten. Bolaget har även stor verksamhet i till exempel tyska Mannheim och andra starkt industriellt präglade städer. ABB Sverige har omkring 9 000 anställda på 35 orter varav cirka 4 100 i Västerås och 2 600 i Ludvika.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

ABB aktien har haft en stark utveckling sedan botten vid 107 kr i juni 2012 och befinner sig i en stigande trend. Aktien har den senaste månaden brottats med motståndet vid 147.50 kr men misslyckats med att forcera detta mer än marginellt. Ett mindre stöd bröts under fredagens handel vilket utlöste en kortsiktig säljsignal i aktien. Det är nu sannolikt att aktien påbörjar en resa ned mot ett starkt stödområde runt 133 kr som förväntas hålla för ett första test. För den kortsiktiga investeraren finns det en god möjlighet att vara med på en nedgång i aktien speciellt om aktien återtestar stödet numera motstånd vid 146 kr. För den långsiktiga investeraren är fredagens nedgång positivt då aktien börjar närma sig starka stödnivåer som sannolikt håller för ett första test och eventuellt startar en ny uppgångsfas i aktien.

Motstånd finns vid 146 samt 149 kr. Stöd finns vid 133 samt 130 kr.

Har man funderingar på att köpa aktien finns det ingen brådska då lägre kurser förväntas framöver.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto