Home > Analys: ABB laddar för nytt utbrott!

Analys: ABB laddar för nytt utbrott!

ABB aktien handlas inom en kraftansamlingsfas ovanför stödet vid intervalltaket vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 182 kr, när motståndet runt 171.50 kr forceras.

ABB aktien har efter en dubbeltopp i juni 2015 tappat drygt en tredjedel av börsvärdet, vilket tagit aktien ned för en lågpunkt på 136 kr under januari månad. I början av februari visades en positiv underton genom bildandet av en högre lägsta notering jämfört med botten noteringen månaden innan.

Aktien har därefter fortsatt visa styrka genom att forcerade det långsiktiga jämviktsvärdet underifrån, bryta igenom motståndet i form av november toppen för att därefter inleda en kraftansamlingsfas ovanför 167 kr nivån, som omvandlats till ett stöd.

Så länge som aktien handlas därovan är utsikterna goda att det snäva handelsintervall som aktien handlats i den senaste månaden är en kraftansamlingsfas inför vidare uppgång. Ett förmodat uppgångs scenario bekräftas genom att aktien bryter igenom 171.50 kr på ovansidan.

Entré köp 172kr
Målkurs 182kr
Nödutgång 168kr

Vi rekommenderar att man köper aktien på ett utbrott och ser 172 kr som en lämplig ingångsnivå mot 182 kr i första hand. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 168 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att etablera sig under stödet vid 167 kr finns trendlinje stöd vid 165 kr följt av horisontellt stöd runt 160 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ABB.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto