Home > Analys: ABB närmar sig ett köpläge!

Analys: ABB närmar sig ett köpläge!

Tidigare svaghetstecken som vi uppenbarade redan den 31 juli i ABB visade sig vara korrekt. Aktien har tydligt tappat mark med lägsta notering på 184 kronor sedan dess. Ytterligare nedgång väntas till 182 kronor, där vi anser finnas ett attraktivt köpläge.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

ABB har sedan sommaren tappat tydligt med mark från all time high kring 222 kronor. Nedgången har upplevts i två etapper, den första i slutet av juni, och den andra i slutet av juli.

Vi släppte en analys av ABB den 31 juli, då vi uppenbarade svaghetstecken. Dessvärre klev vi aldrig upp till vår ingångsnivå, men däremot har resan utvecklats väl enligt vår prognos.

Att vi nu istället börjar närmar oss ett köpläge, vid vår målkurs från den 31 juli på 182 kronor uppenbaras tydligt i vårt dagsdiagram nedan.

Just 182 kronor är en teknisk stödnivå som tydligt bildats senaste året. Detta då vi på denna prisnivå befinner oss i yttre och nedre delen av det stora volymområde som bildats senaste året.

Vi bedömer att sannolikheten för ett ryck norrut vid denna prisnivå är stor, och lämnar därmed en köpkurs på 182 kronor.

Ett ryck norrut kan ta oss vidare norrut, till inledningsvis 190 kronor. Så länge som köpstyrkan står ut när vi i ett sådant läge handlas kring 190 kronor, då öppnas det upp för en resa upp till 199 kronor.

Målkursen på 199 kronor sätts, inte bara för att vi strax över finner den sentimentala heltalsnivån vid 200 kronor, men även då vi under första kvartalet i år upplevde svårigheter när vi försökte få ett genombrott på nedsidan.

Det finns alltid en risk med en outside in trade, även om det ofta är en mycket attraktiv ingångspunkt om vi kommer in rätt. Risken är att vi får en mindre ”shake off”, och slår ut stoppar som befinner sig vid 182 kronor, och att vi får en ytterligare nedgång ett par kronor innan man får en resa norrut.

En stop loss placeras förslagsvis redan vid 176.50 kronor, för att begränsa en falsk köpsignal och potentiell vidare nedgång.

Senaste veckorna har det varit relativt lugnt i nyhetsflödet. I augusti framgick i ett pressmeddelande det att bolaget tagit hem en order värd 30 miljoner dollar, avseende leverans och installation av ett ställverk vid ett kraftverk i Bastra-regionen i södra Irak.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ABB.

Analys: ABB närmar sig ett köpläge!

ABB
Entré köp 182.00 kr Ticker ABB
Målkurs 199.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 176.50 kr P/E 21.4
Senaste 187.20 kr Direkt avk. 3.6%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto