Home > Analys: ABB närmar sig stödnivå…

Analys: ABB närmar sig stödnivå…

ABB aktien har efter ett test av april toppen fallit tillbaka och närmar sig i rask takt stödet vid intervallbotten i närheten av det stigande MA 200.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

ABB aktien har efter ett positivt utbrott genom motståndet runt 172 kr handlats upp till en lokal topp runt 193 kr. Denna topp testades i början av juni men misslyckades att attrahera ett bestående köpintresse vilket har lett till en vinsthemtagningsfas som tagit aktien ned i närheten av stöd i form av intervallbotten, återtest av utbrottet från februari, samt stöd vid det långsiktigt stigande MA 200.

Det är sannolikt att kombinationen av dessa stöd leder till en motreaktion, åtminstone vid ett första test och vi ser därför en köpmöjlighet mellan 172 och 174 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 167 kr. Målkurs sätts till 188 kr.

Skulle aktien mot förmodan etablera sig under dessa nivåer är detta en negativ utveckling då aktien brutit ned från en dubbeltopp formation vilket ger en indikativ nedgång mot 155 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Närmaste stöd finns mellan 172-174 kr. Motstånd runt 188 följt av 193.50 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ABB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto