Home > Analys: ABB på väg mot all time highs?

Analys: ABB på väg mot all time highs?

ABB aktien har forcerat motståndet runt 199kr vilket öppnar upp för ett test av all time highs. Eventuell avstämning ovanifrån av 199kr som omvandlats till ett stöd utgör ett fördelaktigt köpläge.

ABB aktien har uppvisat en svag utveckling sedan mitten av juni… vilket tagit aktien ned genom stödet vid 199kr och testat tidigare lågpunkt där aktien uppvisat en vändningscandlestick. Då aktien vid detta läge var kortsiktigt översåld och en positiv köprespons uppvisats såg vi detta som ett kortsiktigt köpläge mot 199kr i första hand, se analys den 4 september. Målkursen uppnåddes förra veckan, men aktien har inte uppvisat några som helst svaghetstecken och med lätthet passerat 199kr, som omvandlats till ett motstånd, vilket därmed öppnar upp för ett test av all time highs.

Så länge som aktien på veckobasis avvisar 199kr ovanifrån d.v.s. aktien tillåts att handlas därunder för att i slutet av veckan stänga därovan är förutsättningarna goda för fortsatt uppgång. Vi ser därför vidare test av 199kr som ett fördelaktigt läge att vara med i en förmodad uppgång mot all time highs.

Skulle aktien däremot visa svaghet genom att stänga under 199kr på veckobasis finns det avgörande stödet runt 181kr som måste hålla för att den tekniska bilden skall förbli positiv. Bryts 181kr indikeras starten av en nedgång mot 164kr i första hand.

Passeras i ett senare skede tidigare topp finns inte längre ett naturligt utbud av aktier för de aktörer som vill komma ut till breakeven kurser vilket skapar bästa möjliga förutsättningar för en trendande rörelse på ovansidan.

ABB
Entré köp 199-200kr Ticker ABB
Målkurs 215kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 196kr P/E 23.2
Senaste 203kr Direkt avk. 3.3%

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är sidåtgående.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ABB.

Tags:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.