Home > Analys: ABB på väg mot all time highs…

Analys: ABB på väg mot all time highs…

ABB aktien har passerat det slutgiltiga motståndet vid 210kr, vilket öppnar upp för ett test av all time highs runt 230kr från år 2000. Så länge som aktien handlas ovanför 200kr är den tekniska bilden positiv.

ABB aktien har sedan 2007 handlats inom intervallet 76.50 till 203.50kr. Inom detta handelsområde har ett successivt ökat köptryck uppvisats genom sekvensen av stigande lågpunkter vilket har medfört intervalltaket testats åtskilliga gånger framförallt de senaste två åren. I mitten av januari bröt aktien på ett kraftfullt sätt uppåt och stängde på månadsbasis ovanför det tidigare intervalltaket vilket signalerade en långsiktig vändning uppåt.

Aktien har därefter i vanlig ordning testat intervalltaket ovanifrån, vilket resulterade i en avvisning och därmed cementerar 200kr nivån som skiljelinjen mellan bull och bear.

De senaste veckorna har aktien gått mycket starkt i likhet med börsen som helhet vilket tagit aktien upp för en ny swing högsta och som bekräftat det underliggande positiva sentimentet i aktien. Vi ser en möjlighet för ett köp vid rekyl ned mot 212kr inför en förmodad rörelse mot 230kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 205kr.

Skulle aktien mot förmodan trotsa ett uppgång scenario genom att signifikant stänga under 212kr följt av vidare nedgång genom 200kr är detta ett tydligt svaghetstecken som öppnar upp för ett test av 180kr i första hand.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är stigande.

ABB
Entré köp 212kr Ticker ABB
Målkurs 229kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 205kr P/E 24.7
Senaste 218kr Direkt avk. 3.1%

Veckodiagram

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto