Home > Analys: ABB rekyl till utbrott skapar köpläge…

Analys: ABB rekyl till utbrott skapar köpläge…

ABB aktien har utlöst en mindre köpsignal då motståndet vid 157 kr forcerats i en triangelformation under tilltagande omsättning. En rekyl har tagit aktien ned för ett återtest vilket skapar ett fördelaktigt köpläge.

ABB aktien har haft en medioker utveckling det senaste året då aktien inte lyckats bryta sig loss från ett större handelsområde mellan 150 – 175 kr. Aktien är på grund av detta mer lämpad för kortsiktig handel mellan stöd och motstånd. När en aktie forcerar motstånd eller stöd signifikant och under ökad omsättning omvandlas det tidigare stödet till ett motstånd eller som ABB’s fall motstånd till ett stöd.

ABB aktien som tidigare haft problem att forcera motståndet runt 157 kr i en symmetrisk triangelformation lyckades förra veckan att bryta detta med hela 8 kr och under kraftigt stigande omsättning med en stängning i närheten av dagshögsta. Detta ger positiva signaler framöver och öppnar upp för kursuppgång till i första hand 173 följt av tidigare topp vid 176 kr.

Vi har en positiv inställning så länge som aktien håller sig ovanför utbrottsnivån, det vill säga 157 kr. För den kortsiktige aktören uppstår ett fördelaktigt läge för köp i närheten av 157 kr då stop loss kan sättas snävt, förslagsvis under 155 kr. Målkurs sätts konservativt till 172 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Motstånd finns vid tidigare toppar runt 172 och 176 kr. Stöd finns vid 160 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ABB

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto