Home > Analys: ABB visar svaghetstecken…

Analys: ABB visar svaghetstecken…

ABB aktien har misslyckats att etablera sig ovanför det sidåtgående jämviktsvärdet samtidigt som en toppformation håller på att bildas. Bryts 152 kr utlöses en säljsignal.

ABB aktien har haft en medioker utveckling det sedan årsskiftet då aktien inte lyckats bryta en längre tids handelsintervall på ovansidan. Aktien visade en lägre topp under april månad vilket åtföljdes av ett dramatiskt kursfall genom en stark stödnivå och dessutom, genom det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 200 MA. Detta är tydliga svaghetstecken speciellt eftersom aktien återtestade 200 MA underifrån i mitten av juli månad och inte lyckades med en bestående etablering därovan.

I kursdiagrammet håller en potentiell toppformation i form av en huvudskuldra på att bildas, där höger skuldra är under bildande. Detta passar väl in i ett negativt scenario som bekräftas om stödet runt 152 kr forceras.

För swing tradern uppstår en fördelaktig blankningsnivå runt motståndet vid 160 kr, inför ett förmodat genombrott av stödet vid 152 kr. En stoploss placeras förslagsvis ovanför tidigare swing high det vill säga ovanför 165 kr. Målkurs 141 kr.

Det negativa scenariot är intakt så länge som aktien handlas under 165 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Motstånd finns vid 200 MA vid 162 samt tidigare topp vid 165 kr. Stöd finns vid 152 följt av 141 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ABB

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto