Home > Analys: Affärsmöjligheter för den snabbfotade i MTG B.

Analys: Affärsmöjligheter för den snabbfotade i MTG B.

Den långsiktigt stigande trenden i MTG B bröts i mitten av februari månad. Aktien har därefter inlett en sidledes rörelse mellan stödet vid 285 kr och motståndet vid den fallande trenden runt 310 kr. För den kortsiktiga aktören finns det goda intjäningsmöjligheter, medans den långsiktige investeraren bör avvakta ett brott av den fallande trenden.

MTG B aktien har handlats i en stigande trendkanal sedan november 2012. Kanaltaket har agerat som begränsningslinje för vidare uppgång och kanalgolvet har fungerat som stöd vid kursfall. Ett ofta förekommande fenomen är en akties utbrott genom kanaltaket, ett så kallat ”overshooting”, vilket indikerar extra ordinär styrka och är ett positivt tecken så länge aktien håller sig ovanför kanaltaket.

En eventuell återgång till den tidigare trendkanalen indikerar att köptrycket inte var av bestående karaktär, vilket ofta resulterar i en snabb nedgång accelererad av dem som köpte i sista stund och timing mässigt kom in helt fel från början. Detta var precis vad som hände i MTG B aktien och efter en kort motreaktion vid stödet vid kanalgolvet bröt aktien med kraft den stigande trenden.

Aktien befinner sig nu i en svagt fallande trend där aktien visat på kraftiga motreaktioner runt 285 kr nivån, vilket tidigare var ett motstånd som omvandlats till ett stöd.

För den kortsiktiga aktören finns det goda intjäningsmöjligheter vid ytterligare test av nyckelstödet runt 285 kr. För den långsiktiga investeraren är det klokast att avvakta då aktien befinner sig i en svagt fallande trend samtidigt som varje test försvagar den tekniska bilden.

Bryts stödet förväntas en nedgång till i första hand 260 kr nivån. Skulle aktien mot förmodan etablera sig ovanför 315 kr förväntas ett test av motståndet runt 335 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Stöd finns runt 285 följt av 260 kr. Motstånd vid 305 följt av 313 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MTG B

Nyckeltal P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
17,6 (18,47) 1,4 (1,33) 3,6 (3,07 ) 3,6 (2,84) 10,50 16,39 79,48
Tal inom parentes avser branschsnitt

 

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto