Home > Analys: Africa Oil Corp bryter motståndet…

Analys: Africa Oil Corp bryter motståndet…

Africa Oil aktien bröt under måndagens handel igenom motståndet vid 12.50 kr vilket ger goda förutsättningar för vidare uppgång mot 13.60 följt av 16.50 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Africa Oil aktien har varit en riktig underpresterare på börsen sedan i mitten av maj 2014 med ett kursfall på – 83 %. Efter en toppnotering på 53.80 kr nåddes botten den 24 september 2015.

Aktien handlas fortfarande inom en sekvens av långsiktigt fallande toppar men kortsiktigt har aktien uppvisat en sekvens av stigande bottnar vilket tekniskt sett är en positiv utveckling.

Under måndagens handel forcerade aktien motståndszonen runt 12.50 kr vilket utlöst en mindre köpsignal och ökar oddsen att aktien är på väg mot november toppen och kanske även kanaltaket i den kortsiktigt stigande trendkanalen. Så länge som utbrottet förblir intakt räknar vi med vidare uppgång för en avstämning av motståndet runt 13.30, 13.60 samt 16.50 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att etablera sig under 12.50 kr, som omvandlats till ett stöd, är detta en negativ utveckling men det är först vid en passering av tidigare lågpunkt runt 11.70 kr som det positiva scenariot sönderslås.

Vi rekommenderar ett köp runt 12.50 kr. Målkurs sätts konservativt till 16 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis under 11.50 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AOI.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
NFA
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto